Médiím není radno oponovat

Zeman vsadil do hry svou prezidentkou funkci v okamžiku inauguračního projevu a vystavil se nerovnoměrnému konfrontačnímu boji s novináři. Zatím není znám jediný případ vítězství, pochopitelně i těch nejvýše postavených politiků, nad rozpoutanou mediální masáží médií.

      V prvním prezidentském vystoupení byla odměněna potleskem ta část, která zkritizovala jednostranně zaměřenou skupinu novinářů mající na svědomí již několik zneškodněných vysokých politiků. Premiér Gross neprokázal půlmilion, Bárta nic neukradl a tak se z půjček a darů stalo podplácení vlastními penězi a napříště volební guláš s pivem bude kdykoliv použitelný jako úplatek. Topolánek kdesi kdysi pronesl něco nelichotivého o schopnostech novinářů, Paroubek byl a je středem zájmu médií, které se snaží nastolit svému lidu tu pravou a správnou myšlenkovou orientaci. Klaus je médii představován jako nejostudnější politik planety za svůj jedinečný postoj k EU, globálnímu oteplování a nesrozumitelné amnestii.

     Co se stane Zemanovi, až si někde v cizině při opouštění hotelového pokoje omylem, nebo záměrně, přibalí do svého zavazadla zajímavý ručník a luxusní mýdlo? Na takový nějaký bonmot čekají lovci osobností, to jsou okamžiky, které v jejich očích představují světem hýbající události. Nikoho nezajímá, že bude většina mužů vyspělé části světa neplodných za pouhých dvacet let, rozhodující a zajímavější jsou vzájemné žabomyší spory.

     Jaké muselo být zklamání těchto médií, když se jim národ vymkl z jejich dobře míněných rad a zvolil někoho jiného, než oni doporučovaly a o co horší muselo být vnímání jediného souhlasného potlesku při slavnostní inauguraci. Je vidět, že většina lidí má naštěstí ještě ten svůj selský rozum. Jen Nečas kupodivu dokáže nepodráždit si onu velmoc manipulující s vědomím voličů - to je podezřelé.

     Otázkou je, kdo se bude smát poslední? Odolá nový prezident stále se stupňující averzi novinářů? Jaká událost postačí rozjet mediální kampaň na odvolání Zemana a jaká forma velezrady bude nyní nastavena? Nemysleme si, že to není možné, také krajští zastupitelé jsou odvolatelní, přestože byli legálně zvoleni ve volbách. Z českých televizí je cítit jednostrannost na sto honů. Když to dělají komerční televize je to věc zaměření chlebodárců, ale u veřejnoprávní, povinně placené všemi bez rozdílu politické orientace, se neobjektivita jeví jako nehoráznost. Bez nadsázky lze konstatovat, že pro sázkové kanceláře se rýsuje zajímavá tipovací akce - v kterém roce bude muset prezident Zeman odstoupit na nátlak zmanipulovaného „veřejného“ mínění?

Autor: Oldřich Šrámek | sobota 16.3.2013 11:40 | karma článku: 16,62 | přečteno: 395x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86