Je dobré mít i svůj vlastní názor

Pokusím se připomenout některé očividně záměrně zatajované skutečnosti ohledně sestřeleného dopravního letadla nad Ukrajinou.

Je to již 36 let od doby, kdy jsem skončil vojenskou službu u letectva jako starší mechanik připravující bojová letadla k letům. Určitě se mnohé změnilo, ale základy zůstávají stejné. Je dobré si uvědomit, že bojová letadla mají bezpečnost konstrukce na hraně, něco kolem 1,2, u dopravních je koeficient bezpečnosti 2 a více. Důvod je jasný, větší bezpečnost zvětší hmotnost a ta zas zmenší rychlost. U dopravních letadel není důležitá rychlost, ale bezpečnost, u bojových by menší rychlost byla výrazně na závadu. Ve zkratce řečeno – dopravní letadla by měla být doslova přeplněná bezpečností. Nedávno dávali film o zraněné mladé letušce, jak přistála s velkým Boeingem za pomoci autopilota, přitom navíc byla stále ohrožována nepříčetným vrahem. Nutno dodat, že vzlet letounu není zdaleka tak složitý, jako přistání, ale proč ne, jsou špionážní letadla létající bez pilotů, tedy lze i přistát s pomocí autopilota. A zde je první snad záměrně neuváděná skutečnost - kdekoliv a kýmkoliv je možné takové letadlo ovládat libovolným způsobem a měnit silnějším signálem jeho GPS navigaci. Signály letící vzduchem se dají kýmkoliv přebírat a používat a to platí pro všechno a všechny, včetně mobilů kancléřky a presidentů. Tento problém je možné uvést v souvislosti letu zmizelého Boeingu 777 Malajsijských aerolinek. Nejvíce rozum zarážející je ale neschopnost najít takový kolos. Dnešní mobilní telefony určí polohu hospody, kde právě sedíte a zatelefonujete si na jakékoliv místo na světě.  Každé dopravní letadlo má navíc svůj lokalizační maják, který vydává své signály, ale podle všeho j totálně k ničemu, nebo je vše záměrně zatajováno?

Celý svět je sledován satelity, navigace je skoro centimetrová a to neznáme špionážní sledovačky, které prý rozeznají značku cigarety, kterou si právě zapálil ruský voják u hranic s Ukrajinou. V této dokonalé sledovací totalitě se zdá být vyloučené, že by se nevědělo o tom, kdo to vlastně sestřelil dopravní letadlo nad Ukrajinou v místech, která jsou sledována právě teď s maximálním zájmem z obou stran. Určitě má USA i Rusko nahrané důkazy kdo, odkud a jak střílel na letoun, který změnil svůj povolený letecký koridor. Celý svět je jednoznačně přesvědčován o vině separatistů, jenže se může stát, že si Putin počká, až nenávist k Rusku stoupne k maximu a pak dodá důkazy o vině Ukrajinců a to bude těžko omluvitelná ostuda pro USA i Evropu. Nedovedu si představit naše média a politickou situaci v lásce k EU. Vlastně by to ale tak složité nebylo, vždyť odvrácení bombardování Sýrie také nebylo až tak pochváleno. Za krátký čas syrští válečníci, kterým mělo být pomoženo, začali dobývat proamerickou vládu v Afganistánu. Pro koho je vlastně demokratické někoho zabíjet? S tím Afganistánem jsou jenom problémy, jednou jim dodáte zbraně a později oni s nimi proti vám bojují a také se to jako ostuda dnes nebere.

Autor: Oldřich Šrámek | pátek 1.8.2014 16:17 | karma článku: 21,48 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86