Klucí, mám plán

Je tomu už přes  20 let, co jsem seděl na lavičce v parku a díval se na děti, jak si hrají na pískovišti, a představoval si, jak tam jednou budou i ty moje.

Náhle mě vytrhl ze snění křik jednoho z klučíků. Asi 4 letý se náhle vymrštil,  postavil na okraj pískoviště a zakřičel: „Klucí mám plán, on je tedy asi blbej a nevyjde, ale je to plán…“

Hele, budoucí manažer, mi blesklo hlavou, má plán a nebojí se za něho ručit celým sebou samým. A  se zájmem jsem  sledoval, co se bude dít dál.

Tomu klukovi je dnes nějakých 30 let, nevím, kde je,  co dělá. Ale vím, že v naší vládě rozhodně nesedí. A taky vím, že na tom pískovišti -  bohužel – si s ním nehráli ani Andrej Babiš, ani Alena Schillerová, ani Jana Maláčová, ani Robert Plaga, ani Jan Hamáček…  a dost pochybuji že tam byl i  Roman Prymula. 

Tuhle historku s oblibou vyprávím na svých kurzech leadershipu, spolu s manažery se jí zasmějeme a pak jdeme tvořit: plány, strategie, taktiky. Víme, že vůdcovství  je jako řídit loď: musíte umět číst vodu (data), predikovat a  jet  minimálně stejně rychle jak voda  teče, spíš rychleji.

Ti „běžní“ – nevládní -  manažeři to chápou a s větším či menším zapálením a úspěchem i dělají. Ti nejlepší – jak nám je sliboval dodat  ve volebních kampaních ten úplně nejlepší -  to zjevně nechápou a nebo neumí.  Vždyť to byl on  sám, kdo v červnu prohlásil, že "Není žádný plán."  ( Možná zárodek dalšího jeho motta na příští volební bilboardy vedle "Nebuďte slušnej" .) To není škoda. To je podvod. A taky hrůza:  pro nás, republiku, zdraví, ekonomiku,  svobodu…                                                              

P.S. Kdyby někdo věděl jak se k nim na vládu či do krizového štábu dostat, klidně jim  tam přijdu ten příběh převyprávět.

P.S.S. Třeba by se alespoň chytli za nos. I když asi ne. Mají na něm roušku.

Autor: Oldřich Kvasnička | úterý 13.10.2020 14:49 | karma článku: 11,03 | přečteno: 515x