Jak si udělat letně barevnou polévku za 5 minut ?

Milí čtenáři, naposledy jsem Vám napsal návod na přípravu jednoduchého sushi a tentokrát jsem se vás rozhodl trošku překvapit. Naučím vás přípravu jedné z nejpopulárnějších japonských polévek, která má i zároveň velice hezkou letní sytě žlutou barvu a mým českým přátelům vždy velice chutnala.

Je to kukuřičná polévka. A jelikož mají Japonci hodně práce, tak i příprava této polévky zabere maximálně 5 minut a všechny suroviny k přípravě snadno koupíte v kterémkoliv obchodě v Čechách ! Všichni moji čeští přátelé byli vždy z této mojí polévky nadšení a velice překvapení, jelikož přestože je kukuřice zcela samozřejmou potravinou, nikdo nikdy kukuřičnou polévku nejedl. Vařil jsem jí v minulosti i pro diváky Prima vařečky na TV Prima.

Suroviny:

plechovka kukuřice Bonduelle (340g)

sběračka hovězího vývaru – bujonu z kostky (100ml)

mléko (300 ml)

máslo (10g)

sůl

bazalka

Návod:

Do mixéru vysypeme z plechovky kukuřici, v plechovce si necháme jen asi lžíci kukuřice stranou.

Kukuřici v mixéru zalijeme do výšky kukuřice mlékem a rozmixujeme. Rozmixovanou kukuřici nalijeme do menšího hrnce, přidáme sběračku hovězího vývaru, rovnou malou lžičku soli, kousek másla a bazalku. Přivedeme k varu, již dále nevaříme  a polévka je hotová.

Dobré je dát do polévky na kostičky opečené housku.

Přeji dobrou chuť a budu moc rád, za jakékoliv ohlasy, jestli jste to zkusili a jak vám šmakovalo ! 

Hezký den,Tomio Okamura 

Autor: Tomio Okamura | středa 13.6.2007 20:12 | karma článku: 29,26 | přečteno: 118646x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Šťastný nový rok

1.1.2020 v 8:00 | Karma: 39,14

Tomio Okamura

Nová totalita

27.2.2019 v 16:34 | Karma: 45,38

Tomio Okamura

Boj o ropu

4.2.2019 v 17:03 | Karma: 44,88

Tomio Okamura

Budoucnost ekonomiky 21. století

25.6.2018 v 14:53 | Karma: 37,65

Tomio Okamura

Den osvobození od fašismu

8.5.2018 v 9:00 | Karma: 43,25