Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to pravda:

Dys  nejsou blbci, ale opravdu je s nimi víc práce, doma i ve škole.R^

0 0
možnosti

I39v39o 80Ž67á76č50e33k

25. 8. 2014 5:00

Ano, dyslektik, dysgrafik, to jsou dnes celkem známé věci. Ale je nějaké to dys- i pro člověka, který špatně "chytá" mluvené slovo? To je totiž můj případ. Skoro každý, koho občas požádám, aby zopakoval to, co mi právě řekl, nebo aby mi to raději napsal, mě má v lepším případě za nahluchlého (což není pravda), v horším za blbce.

0 0
možnosti
MM

S dys jsem si užil. Diktáty, to bylo rudé moře a čtení jedno velké utrpení. V té době se dys nikdo nezabýval. Základku jsem prošel s odřenými zády. Maturitu mám a nemít gramatiku v počítači, to by byly trotloviny.:-)

0 0
možnosti
VK

V35i38l93é91m 25K76o60s

24. 8. 2014 19:01

Samozřejmě, že když někdo neumí počítat, neznamená to, že nedokáže udělat steak nebo že to není člověk. Otázka je, jestli musí mít za každou cenu maturitu..

0 2
možnosti

asi jste nepochopil článek..děti s různými poruchami dys- nejsou hloupější (mívají naopak vyšší IQ ), problém je v tom, že určitou věc se prostě běžným způsobem naučit nedokáží. jsou i jinak se projevující poruchy - např. můj syn byl dysgrafik a dysortografik a díky skvělé učitelce, která ho třeba místo místo písemky zkoušela u tabule nebo  viděla, že angličtinu umí, když během hodiny vymyslel v angličtině křížovku - přestože úkol měl za 4 -  všechno zvládl včetně té maturity...navíc se tyto poruchy kolem 15. roku často vytrácí, takže zvládnout maturitu není pro takové děti nic obtížného

5 0
možnosti
Foto

ChválímR^ Jinak mohu potvrdit, že sy ADHD, ADD + SPU se poznají už v MŠ, přinejmenším v předškolní třídě rozhodně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik