Berlusconiho ložnice a přítel diktátor

V těchto dnech se dost možná začíná hroutit libyjská diktatura. A to diktatura vůdce Kaddáfího, který, jak správně poznamenal Václav Klaus, měl mezi západoevropskými politiky mnoho přátel. Ti s libyjským vůdcem zasedali k opakovaným jednáním u kulatého stolu a s úsměvy na tvářích se s ním producírovali před objektivy fotografů.

Tanecnici Ruby Berlusconimu vycitaji, jeho kamaradstvi s Kaddafim temer nikomu nevadiiDNES.cz

Ano, evropští polici, kteří mají neustále plná ústa demokracie, s radostí udržovali nadstandardní vztahy s diktátorem a vůdcem podporujícím terorismus. A málokdo se nad tím pozastavoval.

Je zajímavé, že politikům jako je Silvio Berlusconi bez problému procházejí politické pletky s diktátorem a daleko více vzbuzují u veřejnosti pozornost jeho soukromé pletky s mladými děvčaty. To, že se voliči více starají o drby, o to, co se děje v ložnicích politiků, než o jejich ryze politické hodnoty, dokazuje, že politika ovládaná mediálními rádoby investigativci a paparazzi jednoduše řečeno degeneruje.

Podobným případem jsou i "starosti" českých novinářů o vztah ministra školství Dobeše a jeho mladé tajemnice. To, že ministr řídí svůj rezort zcela nekoncepčně a že mrhá veřejnými prostředky na projekty typu státní maturita, vzrušuje málokoho. Když však existuje náznak, že by mohl své podřízené napsat seminární práci, hned je z toho aféra.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Numerato | pondělí 21.2.2011 18:31 | karma článku: 11,20 | přečteno: 1377x