SD

Hlavne, proboha - jak muze vycitat KDU-CSL Svobodovi, ze byl *poradce*, kdyz soucasny predseda KDU-CSL, byl v Sobotkove vlade s Babisem *ministr*...

EH

Srovnatelné by to bylo, kdyby Cyril Svoboda prohlásil týden před volbami, že bude volit ANO.

Vondrák neměl jiný názor na zahraniční politiku, snažil se o jakýsi sarajevský atentát.

JN

Zcela výstižné srovnání, ale nejspíš za něj dostanete řadu mínusů.

Foto

Vondrák poté, co byl odejít z ANO, ve kterém stejně být nechtěl, založil svou vlastní frakci na zastupitelstvu kraje. A děsně se divil, že s ním nikdo nechce koalovat. Díky tomu přišel o post hejtmana.

ST

se měl pan Vondrák pokusit přesvědčit své stranické kolegy v době, kdy se rozhodovalo o tom, koho hnutí ANO do prezidentské volby vyšle 😃. Vy jste fakt dobrý manipulátor. Andrej se vyslal do voleb sám a nikoho se na nic neptal, tak jak to dělá pořád.

JN

Já jsem tedy (zřejmě na rozdíl od Vás ) u toho rozhodování nebyl, nicméně v médiích se dost dlouho spekulovalo o jiných prezidentských kandidátech ANO (např. Schillerové nebo Stropnickém) a Babiš prvně prohlašoval, že on sám kandidovat nebude.

MK

A) Vondrák volil v tajných volbách a proto nikdo (ani Babiš) doopravdy neví, koho vlastně volil. Takže byl potrestán za vyslovení nesouhlasného názoru.

B) Svoboda ze strany vyloučen nebyl a nejspíš ani nebude. Je však pravděpodobné, že KDU se od jeho názorů distancuje. A je téměř jisté, že Svoboda nebude na žádné kandidátce, neboť ho tam spolustraníci většinově nezvolí.

Nechť si každý sám zhodnotí, který z obou postupů je bližší demokracii. Za mě je to B).

JN

ad A) Samozřejmě, že volby jsou tajné, ale jde o to, že Vondrák veřejně sdělil, koho volit bude. A i kdyby si to čistě náhodou při příchodu do volební místnosti rozmyslel, tak tím veřejným prohlášením jakožto místopředseda ANO jejího kandidáta poškodil.

ad B) Svoboda ze strany vyloučen ZATÍM nebyl. Od jeho názorů se již vedení distancovalo, což je samozřejmě v pořádku. Já nicméně považuji za téměř jisté, že Svoboda se o žádné místo na kandidátce ani ucházet nebude, neboť tak nečiní od doby, kdy v roce 2010 rezignoval na funkci předsedy KDU-ČSL.

RC

"v době, kdy se rozhodovalo o tom, koho hnutí ANO do prezidentské volby vyšle."

O tom se v ANO nerozhodovalo...

A co rikate na hostinu u Putina po okupaci Ukrajiny v roce 2015? A jen pripominam, ze C. Svoboda opravdu nebyl v te dobe ministr zahranici. No jo, tohle vam vlastne nevadi, protoze totez delal Zeman...

JN

Co říkám na tu "hostinu u Putina" v roce 2015? Tak především se podivuji nad tím, proč tato věc začala vadit vedení KDU-ČSL až po devíti letech. Vy ne?

Foto

J53a64n 84Š78i40k

12. 4. 2024 20:22

V současnosti je velká móda, že se někteří lidi cpou někam, kde je nikdo nechce. Fakt nechápu. Když mě někdo nechce, seberu se a jdu tam, kde mě chtějí do prostředí, kde mohu neco dokázatnebo byt nekomu užitečný. Je to jako pracovat ve firmě, kde se kolegové se mnou nebudou bavit. A tohleto stoji za to lehnout si na zem, brečet a kopat nohama a řvát chci, chci, chci? Budou se potom se mnou kolegové bavit a spolupracovat se mnou? No, určitě, že...

LP

Mate pomichanou kauzalitu priciny a nasledku. Prvni, kdo zacal narikat a rvat chci, chci, chci je pan Hladik.

Hezky den.

Strana s voličským potenciálem 2,5procenta nestojí ani za tento článek. Bohužel u nás lze vše i to, aby měla se svými preferencemi 23 členů v parlamentu.

DR

To ještě nic není, ale když můžou mít čtyři poslanci tři ministry, tak to svědčí o tom, že u nás je možné úplně všechno.

MV

Vondrák jednal na rovinu, Svoboda zase tak nějak po jeho - před pár lety, u "po Krymu" setkání s Putinem a aktuálně rozhovor médiu, který je Putinovi nakloněný. Dost podobný charakter vašemu, takže žádný div, že se ho zastavate.

JN

Vondrák jednal na rovinu? Tak proč tedy nevyzval Babiše, aby nekandidoval, již před zahájením prezidentské kampaně, a nikoliv až 4 dny před volbami? Případně, proč neodešel ze strany hned po prezidentské volbě, ale prvně se pouze vzdal funkce místopředsedy (zatímco funkce hejtmana i poslance si ponechal)?

P. S. Když jeden ze zdejších největších pokrytců hodnotí charaktery jiných, tak je to docela chucpe.

DV

D85a74v11i23d 15V38l67k

12. 4. 2024 17:35

Fakt se zastáváte Svobody ,který za peníze spoluvytvářel obsah proruského média financovaného ruskou tajnou službou a zaměřeného na podrývání demokracie v Evropě? Uvědomujete si ,že Svoboda byl evidentně za honorář součástí ruské hybridní války, kterou vede Rusko proti naší zemi a celé demokratické Evropě. Uvědomujete si ,že tím ,že hájíte tohoto s Ruskem kolaborujícího politického šmejda, se sám stáváte kolaborujícím s nepřátelskou mocností Ruskem?

JN

Ne, to si opravdu neuvědomuji. Ostatně, Svoboda se hájí tím, že v době, kdy tomu serveru rozhovor poskytl, nebylo známo, že zmiňované médium bylo na protiruském sankčním seznamu. Ostatně, řada poskytovatelů internetu přistoupila k jeho zablokování až během tohoto týdne.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-proc-nechaly-firmy-bezet-prorusky-web-zatim-nebylo-co-blokovat-tvrdi-249736

  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,96
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik