Pan Nožička opět bravurně osvětlil situaci. Pan Baxa a celý 'Ustavní soud by se měli přinejmenším před veřejností aspoň červenat za svou nenažranost.

TH

Nikdy jsem nepochopil a ani nikdy nepochopím, jak je možné dávat do přímé úměry velikost soudcovského platu a jejich nezávislost (???). To je přece především otázkou morálky! Kolik je tedy dost na to, aby soudce nebyl ovlivnitelný? Budeme určovat finanční hranici, která bude tak dostatečná, že soudce přejdou choutky na korupci, a tu hranici budeme každý rok ještě raději valorizovat? A co když dle staré pravdy o s jídlem rostoucí chuti ani to nebude dost? A co ostatní profese? Vyplatí se vůbec někomu dělat svou práci tak, aby měl čisté svědomí, nebo má právo si říct, že za ty peníze to takto stačí? Omlouvám se, ale takto by svět asi slouho nefungoval a je hrubou ostudou soudcovského stavu, který sám sebe nazývá pilířem společnosti, že je tak urputný a ještě to nepochopil.

JP

J95a20n 93P22a47v48l16i37š

31. 5. 2024 9:37

Úroveň zde přispívajících do diskuse je opravdu tristní. Ať napíše pan Nožička cokoliv, tedy například by pěl samou chválu na naši Spolu vládu a pana prezidenta, tak by mu stejně nikdo nevěřil. Přímo mě děsí, že jeden z nejvyšších, který převlékl kabát a zahodil stranickou knížku je dnes antikomunisty vynášen až do nebezkých výšin. To z 90 % zdejších diskutujících vůbec nevadí. Že pan Nožička píše pravdu, tak to se v dnešní " demokracii " považuje pomalu za trestný čin. Doufám, že první varování pro naši vládu a jejich Spolu přijde za týden při volbách do Europarlamentu.

JV

J76a27n 39V87ě77r52n34ý

31. 5. 2024 13:05

Jsem v podstatě neviděl za celou dobu nikoho kdo by prezidenta, nebo 5kolku nějak výrazně chválil. Veskrze 90% příspěvků je vždy k vedení státu kritických, nezávisle na tom kdo tam zrovna je. Ale vy vidíte někde nějaké vynášení do nebes,... to musí bejt supr ty vaše drogy.

JS

Rozhodnutí o platech soudců v kontextu s rozhodnutím o valorizaci důchodů je poněkud nešťastným, ukazuje nám dvojí metr a zpolitizovaný US, což důvěru v právní stát opět umenšilo a z US, který měl být garantem ústavnosti se nám stává škůdce právního státu.

JS

J83o66s49e66f 33S40u59k

31. 5. 2024 14:48

Nešťastným Spíš nehoráznýmJak jsem se dozvěděl včera v TV, tak to rozmrazení jejich platů vyjde státní rozpočet něco přes 5 miliard. Tedy stejná částka, o kterou stát např. okradl studenty a důchodce při odebrání slevy na jízdném o 1/4. A to tehdy bylo argumentů, proč se to musí provést...

DR

"Nestrannost a spravedlivost při jakémkoliv rozhodování by podle mého názoru měly být základními vlastnostmi pro každého, kdo si takovou profesi zvolí."

Ano, tahle poslední věta by se měla zarámovat, tak by to mělo být. Bohužel u nás se ctění soudci svou nikdy nekončící nenažraností sami pasovali do role jakési nejvyšší šlechty nadlidí, která je nad všechny ostatní. A dle toho to taky vypadá.

JZ

Nemusí se nám rozhodnutí Ústavního soudu líbit, ale musí se respektovat. Jinak hrozí anarchie a tu nelze připustit.

KP

I oni budou jednou posuzovani a souzeni. Mohou jen doufat, že jejich práci posuzovat soud a ne dav.

RK

Nečekám, že by provinční učitel pochopil základní principy úatavnosti. A to ani kdyby si pětkrát přečetl nález ÚS.

Foto

R44a27d35e17k 18H49a66m26p62l

30. 5. 2024 15:34

Tedy pánové, tohle vlákno ukazuje argumentační kvalitu vysoké úrovně, jen co je pravda. O odbornosti diskutérů na všech úrovních tohoto vlákna vykládat ústavní právo lze samozřejmě s úspěchem pochybovat, zato v osobních útocích argumentačně naprosto plytkých jste skutečnými odborníky. Ach jo.

VF

Pane Nožičko, není možné si nevšimnout, jak postupně zaplňujete prázdnotu po Láďovi Větvičkovi. Máte na to ho tu plně nahradit. Chopil jste šanci za pačesy a já věřím, že svou nominaci na blogera roku konečně proměníte ve svůj triumf, který se bude pravidelně rok co rok opakovat.

JN

Pane Fürste, budu stejně "vtipný" jako Vy: já zase pevně věřím, že letos proměníte svou nominaci na Cenu redakce a navážete tak například na kdysi velmi aktivního blogera i diskutéra Vladimíra Kroupu.

A teď zkusme vážně: Váš názor na rozhodnutí ÚS ohledně soudcovských platů je tedy jaký?