Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Z toho a jiných případů vyplývá, že je třeba na spravedlnost počkat pár let, až opadne hysterie.

Stačí srovnat třeba články na idnesu v roce 2015 a dneska.

0 0
možnosti

Mě by spíše potěšilo, kdyby na základě výroku soudu vznikl precedens, že natřít si tvář načerno není automaticky projevem rasismu, pokud přitom dotyčný nedělá nějaká dehonestující, nebo zesměšňující gesta. Obhajoba, že si ti kluci natřeli tváře kvůli akné, k takovému precedensu nezavdává žádnou příčinu.

4 0
možnosti
EH

Hlavně nesmí panovat dvojí metr, že načernění obličeje je zločin a zesměšňování tlustých, postižených, náboženství (mimo islám, ten je tabu) se děje beztrestně pořád.

1 0
možnosti
JL

Pane uciteli Josefe Nožičko. Snad by bylo snadnejsi nam rici, proc ten "rasisticky" projev o kterem pisete, byl kompenzovan a tim zaver prvni instance soudu, bylo prevraceno.

U americkeho soudu je rozhodujici porota. 12 osob sedi cele to soudni rizeni a je na nich jak rozhodnou. Soudce dohlizi na presny postup a po ohlaseni poroty udela zaver, rozsudek

Zde vsak ten proces nekonci. Podle vysledku prvni instance je mozno se odvolat k vyssimu soudu. To je dano jak prosekutorovi tak i obhajove. Zde je ten system slozitejsi. Porota je z pravniku (stala po dobu volby) a diskuze pri odvolani je provadena bez pritomnosti medii.

Vsak i ten odvolavaci soud neni ta posledni instance v teto pri. Neznam vsechny moznosti odvolani, ale vim, ze ten spor se muze dostat az k Nejvyssimu soudu. (zalezi na prijmuti NS tento spor na projednani). Vysledek je oznamen na konci soudniho roku. (cerven)

Mnoho soudcu je voleno na dobu ctyr let, jako v normalni volbe do vsech politickych mist. (prvni utery v mesici listopadu a to neoficialne).

Timto prikladem jsem chtel poukazat, ze ty leta od pocatku narceni az po ukonceni ve vyssi urovni soudu (bez odvolani obou spornych clanku) mohou se nam jevit jako neco neobvykleho.

V USA soudni proces vzal biblickou cestu k reseni vseho. "Bozi mlyny melou pomalu, ale jiste"!!

0 0
možnosti
PB

..... v hierarchii soudů v USA máme tedy jasno,- a nyní bych sa na to podíval z tý praktický, event. ekonomický stránky. Kdo, proč a CO vlastně sledoval - čeho chcel dosáhnout? A na kolik zlaťáků (celkem!) daňovýho poplatníka tahle pseudorasistická šaškárna vyšla?,- ....... u teho bych začal a skončil

7 0
možnosti
MK

V USA se v těchto případech vyhazuje ze školy o oběti se mohou účinně soudně bránit.

A věřte tomu, že exisují i země, kde se rovnou střílí. I když nejmenuji, jistě většina pochopí, koho mám na mysli.

Kdybych si měl vybrat, beru USA.

5 0
možnosti
JN

Článek ovšem není o tom, jestli je lepší žít v USA, v Rusku nebo třeba na Seychelách. A jak už jsem napsal níže v odpovědi panu Zieglerovi: je fajn, když se v USA po vyhazovech ze školy či ze zaměstnání mohou lidé soudně bránit. Nebylo by nicméně lepší, kdyby k těm vyhazovům kvůli často nesmyslným obviněním z rasismu vůbec nedocházelo?

17 1
možnosti
JK

Někde v zemi s 330 000 000 obyvatel pár lidiček vyhrálo soud, takže jich bylo spousta s přesahem do českého fotbalu.

0 0
možnosti
FL

Měli masky proti akné, takže to nebyl rasizmus. Kdyby se tak namaskovali, aby vypadali jako černoši, tak by to rasizmus byl?? Kdyby se dejme tomu namaskovali jako kosmonauti, znamená to že tím dehonestují kosmonauty?

11 0
možnosti
PB

..... sa dycky leknu, když si hraběnka naordinuje pleťovou masku,- a vode dneška jí navíc opovrhuju! ....... buďte rádi, že ste ju neslyšeli, když si tady tu hrůzu přelouskala,- všechny Honzy, Jardy, Tondy, Maruny a Američany poslala hluboko (píííp), rasistka jedna odporná!

3 0
možnosti
MP

"People interpreted the masks as “blackface”, the process of using make-up to appear black."

I kdyby to byly masky typu blackface a ne masky proti akne, co je na tom proboha rasistickeho? Pouziti make-upu k tomu, abych vypadal jako cernoch? Dokud takhle nekdo nechodi po ulici a nevyrvava u toho, ze cernosi jsou menecenni, apod., nemelo by to byt nic jineho nez prestupek proti bontonu, o zadnem rasismu nemuze byt rec.

8 0
možnosti
MP

No, ja to mozna vidim trochu jinak nez dosavadni diskutujici. Kladu si otazku, co je prob

0 0
možnosti
  • Počet článků 1605
  • Celková karma 38,43
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik