Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak snad paradoxni by bylo, kdyby zadne vysetrovani v Bruselu neprobihalo a naopak se to snazili ututlat, jak se casto deje u nas ci v Madarsku, ne?

2 0
možnosti

Ono to vyšetřování v Bruselu zase není až tak důkladné.

Ursula von der Leyenová za své podezřelé nákupy vakcín a celého tance kolem COVIDu nesedí ve vazbě a volně se pohybuje - a to šlo o miliardy eur.

Takže k tutlání v Bruselu rozhodně jde.

Zato Maďarům nebylo dosud prakticky nic konkrétního prokázáno, kromě toho, že nehlasují shodně se zbytkem EU.

;-(

1 0
možnosti

Takže je podle vás vlastně čistější ČR, kde se těch korupčníků moc chytit nepodařilo, než evropský parlament, kde ty korupčníky pochytali?

Povšimněte si, že i České republice hrozilo odebrání peněz, kvůli střetu zájmů premiéra. A to jim babiš odsouhlasil cokoliv, i když nám tady pak tvrdil opak.

Takže to zdůvodněte pouze podobně jako maďaři. Ale stačí se podívat do historie, jak Orbán znárodnil penze lidem, jak okradl banky, které dávali cizoměnové hypotéky.

4 3
možnosti

Nakonec se ukázalo, že obvinění byla křivá a ČR dostala to, co jí náleželo.

;-)

1 0
možnosti

...a byl obviněn Evropský parlament, jak manipulativne (ppetz) dáváte vědět v headlinu, nebo Eva Kailiova? Já vím...

5 3
možnosti

Pane Valičku, já v první řadě předpokládám, že převážná většina čtenářů si přečte nejenom nadpis článku, ale i samotný text. A pokud byste si i rozklikl příslušný odkaz v mém textu, tak je tam mimo jiné napsané:

"Pondělní prohlídka byla podle agentury AFP první, která cílila přímo na sídlo EP v Bruselu. Belgický deník Le Soir napsal, že zásah navazoval na páteční zapečetění některých kanceláří. Cílem bylo podle prokuratury zajistit elektronická data deseti parlamentních pracovníků, než budou smazána."

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-dalsi-zasah-v-evropskem-parlamentu-40417210

(Takže se ta korupce nejspíš netýkala jen samotné Kaliové.)

Ale já vím, pokusit se rýpnout jste si zkrátka opět musel, i když dle Vašeho někdejšího tvrzení se trvale snažíte na mě nereagovat. ;-)

4 1
možnosti

Hmm takže se odhalí korpuce, paní je ukončena a stíhána během dnů...

A my tu máme trestně stíhaného expremiéra, kde každý ví, že je podvodník a zloděj a tváříme se, že EU je ta zlá...o Orbanovi ani nemluvě...

15 2
možnosti

Pokud máte důkazy o tom, že Babiš něco ukradl, měl byste s nimi jít na policii ČR.;-)

3 6
možnosti

Trochu zavádějící článek. Zkorumpovaný není Evropský parlament, ale řecká poslankyně. Evropský parlament to vyřešil rychle a jasně, stejně tak mateřská politická strana zkorumpované poslankyně. Tato věc by v Česku trvala věky, lhalo by se, relativizovalo by se a podobné individuum by našlo svůj fan klub i zde na blogu. Hlavně, že je to něco proti systému. Pokud jde o Maďarsko, nejsem schopen posoudit korupci, spíše to pokládám za zástupnou záležitost. Maďarsko se dlouhodobě bratříčkuje s agresorem Putinem, což považuji za porušování evropských hodnot a byl bych pro vyloučení Maďarska z EU. Jednat by se mělo na rovinu a jasně.

13 2
možnosti

O tomhle všem ale pan Nožička psát nebude, to dá přece rozum...

2 2
možnosti

..... ohledně korupce si o Bruselu nedělám žádný iluze,- to je v tomto směru "vrchol ledovce",- ale jak voni nádherně umí postavit ty ultimáta, včetně teho vyumělkovanýho peskování a vydírání,- .... v tem sou vopravdu mistři;-DEU!!

5 1
možnosti

J63a79n 81Z61i11e15g45l36e97r

28. 12. 2022 19:16

Očekával bych, že autor zveřejní nějaké mezinárodní korupční žebříčky. Aby byl důvěryhodný.

9 4
možnosti

Autor v první řadě píše o tom, že korupce prokazatelně existuje i v nejvyšších patrech orgánů EU.

Co se týká žebříčků - je otázkou, nakolik spolehlivě a objektivně je lze sestavit. Nicméně například podle žebříčku, sestaveného Transparenci International:

https://www.irozhlas.cz/fotogalerie/8667303?fid=10083729

sice Maďarsko dostalo jen 43 bodů ze 100 možných, ovšem 54 bodů pro ČR také žádná velká sláva není...

8 2
možnosti
Foto

R^

Pokud vím, čelí Leyenová obvinění z korupce kvůli vakcínám.

Společné fondy/zadlužení států a společné nákupy EU? Však se poučili po Brexitu, oni už si pohlídají, aby nikdo nezdrhnul a všichni poslouchali.

Kdyby aspoň Pekarová nemluvila, když už nemyslí... Měla by mít opatrovníka. Co slovo-to perla.

7 11
možnosti

Ne, nečelí obvinění z korupce kvůli vakcínám.

4 0
možnosti

J75a40n 98Z97i13e48g28l22e70r

28. 12. 2022 19:10

V EP se korupce řeší, důkazem toho je i zatčení a uvážení vazby na místopředsedkyni EP. V Maďarsku obávám se, že nikoliv.

7 0
možnosti

To ale přece nestojí autorovi pamfletu za zmínku. Nehodí se to obrazu zlé EU a utiskovaného lidumila Orbána.

4 2
možnosti
Foto

K24a95r66e36l 48C48a34c14h

28. 12. 2022 18:55

Korupce je obecný jev, který nelze vymýtit a u nás začíná již u financování politických stran sponzorskými dary. Ty jsou jednoznačnou korupcí, protože dárci berou svůj sponzorský dar politické straně jako investici, od které v případě jejího volebního úspěchu očekávají návratnost v podobě napojení na státní penězovody. Socialistický systém přerozdělování formou Evropských dotací je také korupčním nástrojem. Je využíván k politickým tlakům. Dotační politika je v přímém rozporu s principy tržní ekonomiky. Aby se tržní ekonomika ozdravila, měly by se veškeré dotace zrušit a mělo by se znemožnit využívání tzv. daňových rájů. Danit by se mělo v zemích, kde vzniká produkce, nikoli v zemích, kde je zapsáno sídlo firmy.

Pokud jde o Maďarsko není tam korupce ani menší, ani větší, než kupříkladu u nás. Ale Orbána jim závidím. Politika jeho typu bych u nás vítal. Fiala s Černochovou a Rakušanem by se klidně mohli odstěhovat na Ukrajinu a Vystrčil na Thaivan, aby to měli ke svým blíže, když jim více záleží na nich než na nás.

13 8
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,11
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik