Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Tak snad paradoxni by bylo, kdyby zadne vysetrovani v Bruselu neprobihalo a naopak se to snazili ututlat, jak se casto deje u nas ci v Madarsku, ne?

2 0
možnosti
ZZ

Ono to vyšetřování v Bruselu zase není až tak důkladné.

Ursula von der Leyenová za své podezřelé nákupy vakcín a celého tance kolem COVIDu nesedí ve vazbě a volně se pohybuje - a to šlo o miliardy eur.

Takže k tutlání v Bruselu rozhodně jde.

Zato Maďarům nebylo dosud prakticky nic konkrétního prokázáno, kromě toho, že nehlasují shodně se zbytkem EU.

;-(

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 3
možnosti
ZZ

Nakonec se ukázalo, že obvinění byla křivá a ČR dostala to, co jí náleželo.

;-)

1 0
možnosti
MV

...a byl obviněn Evropský parlament, jak manipulativne (ppetz) dáváte vědět v headlinu, nebo Eva Kailiova? Já vím...

5 3
možnosti
JN

Pane Valičku, já v první řadě předpokládám, že převážná většina čtenářů si přečte nejenom nadpis článku, ale i samotný text. A pokud byste si i rozklikl příslušný odkaz v mém textu, tak je tam mimo jiné napsané:

"Pondělní prohlídka byla podle agentury AFP první, která cílila přímo na sídlo EP v Bruselu. Belgický deník Le Soir napsal, že zásah navazoval na páteční zapečetění některých kanceláří. Cílem bylo podle prokuratury zajistit elektronická data deseti parlamentních pracovníků, než budou smazána."

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-dalsi-zasah-v-evropskem-parlamentu-40417210

(Takže se ta korupce nejspíš netýkala jen samotné Kaliové.)

Ale já vím, pokusit se rýpnout jste si zkrátka opět musel, i když dle Vašeho někdejšího tvrzení se trvale snažíte na mě nereagovat. ;-)

4 1
možnosti
HH

Hmm takže se odhalí korpuce, paní je ukončena a stíhána během dnů...

A my tu máme trestně stíhaného expremiéra, kde každý ví, že je podvodník a zloděj a tváříme se, že EU je ta zlá...o Orbanovi ani nemluvě...

15 2
možnosti
LP

Pokud máte důkazy o tom, že Babiš něco ukradl, měl byste s nimi jít na policii ČR.;-)

3 6
možnosti
JP

Trochu zavádějící článek. Zkorumpovaný není Evropský parlament, ale řecká poslankyně. Evropský parlament to vyřešil rychle a jasně, stejně tak mateřská politická strana zkorumpované poslankyně. Tato věc by v Česku trvala věky, lhalo by se, relativizovalo by se a podobné individuum by našlo svůj fan klub i zde na blogu. Hlavně, že je to něco proti systému. Pokud jde o Maďarsko, nejsem schopen posoudit korupci, spíše to pokládám za zástupnou záležitost. Maďarsko se dlouhodobě bratříčkuje s agresorem Putinem, což považuji za porušování evropských hodnot a byl bych pro vyloučení Maďarska z EU. Jednat by se mělo na rovinu a jasně.

13 2
možnosti
MV

O tomhle všem ale pan Nožička psát nebude, to dá přece rozum...

2 2
možnosti
PB

..... ohledně korupce si o Bruselu nedělám žádný iluze,- to je v tomto směru "vrchol ledovce",- ale jak voni nádherně umí postavit ty ultimáta, včetně teho vyumělkovanýho peskování a vydírání,- .... v tem sou vopravdu mistři;-DEU!!

5 1
možnosti
JZ

J47a45n 80Z67i94e97g45l44e59r

28. 12. 2022 19:16

Očekával bych, že autor zveřejní nějaké mezinárodní korupční žebříčky. Aby byl důvěryhodný.

9 4
možnosti
JN

Autor v první řadě píše o tom, že korupce prokazatelně existuje i v nejvyšších patrech orgánů EU.

Co se týká žebříčků - je otázkou, nakolik spolehlivě a objektivně je lze sestavit. Nicméně například podle žebříčku, sestaveného Transparenci International:

https://www.irozhlas.cz/fotogalerie/8667303?fid=10083729

sice Maďarsko dostalo jen 43 bodů ze 100 možných, ovšem 54 bodů pro ČR také žádná velká sláva není...

8 2
možnosti
Foto

R^

Pokud vím, čelí Leyenová obvinění z korupce kvůli vakcínám.

Společné fondy/zadlužení států a společné nákupy EU? Však se poučili po Brexitu, oni už si pohlídají, aby nikdo nezdrhnul a všichni poslouchali.

Kdyby aspoň Pekarová nemluvila, když už nemyslí... Měla by mít opatrovníka. Co slovo-to perla.

7 11
možnosti
JK

Ne, nečelí obvinění z korupce kvůli vakcínám.

4 0
možnosti
JZ

J48a50n 20Z33i17e95g75l53e17r

28. 12. 2022 19:10

V EP se korupce řeší, důkazem toho je i zatčení a uvážení vazby na místopředsedkyni EP. V Maďarsku obávám se, že nikoliv.

7 0
možnosti
JK

To ale přece nestojí autorovi pamfletu za zmínku. Nehodí se to obrazu zlé EU a utiskovaného lidumila Orbána.

4 2
možnosti
Foto

K80a80r97e20l 36C64a49c98h

28. 12. 2022 18:55

Korupce je obecný jev, který nelze vymýtit a u nás začíná již u financování politických stran sponzorskými dary. Ty jsou jednoznačnou korupcí, protože dárci berou svůj sponzorský dar politické straně jako investici, od které v případě jejího volebního úspěchu očekávají návratnost v podobě napojení na státní penězovody. Socialistický systém přerozdělování formou Evropských dotací je také korupčním nástrojem. Je využíván k politickým tlakům. Dotační politika je v přímém rozporu s principy tržní ekonomiky. Aby se tržní ekonomika ozdravila, měly by se veškeré dotace zrušit a mělo by se znemožnit využívání tzv. daňových rájů. Danit by se mělo v zemích, kde vzniká produkce, nikoli v zemích, kde je zapsáno sídlo firmy.

Pokud jde o Maďarsko není tam korupce ani menší, ani větší, než kupříkladu u nás. Ale Orbána jim závidím. Politika jeho typu bych u nás vítal. Fiala s Černochovou a Rakušanem by se klidně mohli odstěhovat na Ukrajinu a Vystrčil na Thaivan, aby to měli ke svým blíže, když jim více záleží na nich než na nás.

13 8
možnosti