MP

Zvláštní, jak někdo do článku o úspěších hokejistů hned cpe politiku a zkouší tak trochu plivnout na představitele ČR, že neseděli v klasickém hledišti. To proč v hledišti vrcholní představitelé nesedí bylo vysvětleno v jiném článku. Jde o to, že mezi lidmi je to černá můra pro jejich ochranku a bezpečnostní službu. Takže rakoví politici buď mohou neúměrně zatěžovat bezpečnostní aparát aby vypadali lidově. Bývalý představitel není bezpečnostním aparátem svázán, ten může kam chce (ale nezapomene to zmínit na FB). Nebo mohou dát na doporučení ochranky a sedět ve VIP. S hokejovými polemikami se přít nebudu, ale sport je a měl by i být apolitický.

JN

Tak tohle konkrétně jste pochopil špatně (připouštím samozřejmě, že chyba může být na mé straně) - já to, že vládní politici či prezident seděli ve VIP sektoru, nijak nekritizuji či neironizuji. Je to totiž zcela běžnou věcí a pokud by teď byl místo Fialy premiérem Babiš, tak by v tom VIP sektoru seděl on.

Ten Babiš je ale formát! Představte si, na rozdíl od premiéra, ministra vnitra a předsedkyně Poslanecké sněmovny, neseděl ve VIP zóně, ale jen tak mezi diváky jako úplně obyčejný člověk! Já ho snad budu volit.

JK

J88a98n 77K44y74š53k47a

27. 5. 2024 10:21

Já už ho volím, Milane. Seš pozadu.

MV

nekdo ma proste radost a slavi, jiny opakovane prezentuje nejakou svoji vnitrni frustraci a proste si "nepomuze, ale musi"

JN

A na základě čeho psycholog-amatér vašeho typu odvodil, že já radost nemám a neužívám si toho?

Mou největší obavou bylo, jak finále pojmou sudí. Jejich výkony napříč turnajem byly velmi smutnou záležitostí. Nechápu, že mohou tyto individua pískat na MS. Jen vypíchnu rozhodčí z hokejově rozvojové země jako je Lotyšsko...hrůza a děs. Včera to ovšem bylo jiné kafe a rozhodčí se nechtěli zviditelnit a pískali jen to, co museli. Pár drobných chyb bych našel, ale kdo je neomylný. Takže kromě velkého díku našim, klobouk dolů před včerejšími arbitry, asi ne náhodou že ze Švédska a USA.

JV

Prezentovat své politické názory na pozadí hokeje, který teď přinesl Čechům obrovskou radost, je ubohé a trapné.

JN

Tak je škoda, že jste coby naprosto objektivní diskutér něco takového nenapsal například i pod včerejší blog pana Flašky.

JK

To bylo fakt dobrý, ten fígl s Fialou v nadpisu, jak si určitě všichni mysleli, že myslíte premiéra a vy jste pak vysvětlil, že jste nemyslel premiéra, ale že jste myslel toho hokejistu. Fakt se to povedlo!

JK

J50a98n 29K58y53š81k45a

27. 5. 2024 10:19

JO, ten fígl byl moc dobrý. Já jsem taky naletěl.

MK

Poznámka k těm přípravným turnajům.

Ty turnaje se nehrají ani tak kvůli výsledku ale proto, aby mohla vykrystalizovat optimální sestava. Trenér prostě zkouší varianty a jen on sám ví, čeho chce dosáhnout. Pokud se povede dobrý výsledek, je to jen bonus navrch.

A při těch turnajích se ještě najisto neví, kým bude možné tým doplnit z NHL. V době turnaje v Brně hráli Pastrňák se Zachou ještě o Stanley Cup a jejich účast je prostě naše štěstí (a smůla Bostonu). Oni možná nedali tolik gólů, kolik se od nich čekalo, ale vázali na sebe nejlepší hráče soupeřů a otevírali tak prostor dalším lajnám. Ale to jste před MS v Brně nemohl tušit.

JN

To je samozřejmě pravda - především to, že se vždy počítá s možným doplněním hráčů z NHL, přičemž nikdo dopředu neví, kteří z nich budou volní a budou navíc ochotní přijet.

Nicméně na mě třeba nedělali na Českých hrách příliš valný dojem hráči jako Beránek či Stránský, a říkal jsem si, proč trenér místo nich raději nenominoval třeba Vránu. Ale nakonec jsem rád uznal, že i v jejich případě Rulík udělal dobře, všechny čtyři útoky se v průběhu MS ukázaly jako platné.

Foto

Že by inspirace?

Kateřina Konečná se však ani v tuto výjimečnou chvíli nedokázala odpoutat od politického handrkování. „V hokeji už jsme Fialu porazili... teď ještě ve volbách!“ sdílela svůj rádoby vtipný komentář na svém facebookovém účtu.

JN

Vy sledujete facebookový účet soudružky Konečné? Samozřejmě, proti gustu žádný dišputát...

VF

Myslím, že nenaletět na titulek mohl jen ten, kdo nesleduje hokej a nezná pana Nožičku, kterému po minulých volbách přestaly vonět i fialky.

JN

Jak vidíte (pokud jste si pročetl celou dosavadní diskusi), i takoví se našli. Co mě však udivilo, bylo to, když tady někteří píší o "jedech" či o tom, že tímto článkem kazím lidem radost z triumfu našich hokejistů apod.

A jinak máte, pane Fürste, ohledně mě opět zbytečné starosti: fialky mi voní pořád, chleba ani žádné jiné pečivo z Penamu nekupuji, na žádné demonstrace nechodím...

Foto

Také jsem se nechal nachytat titulkem článku. Obsah článku byl ovšem korektní a autor pod ním i otevřel diskuzi.

V první okamžik jsem se totiž obával, že autor se pokusí být podobně "vtipný" jako předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, která pronesla: "V hokeji jsme se už Fialy zbavili, teď ještě zbývá zbavit se Fialy i v politice."

  • Počet článků 1597
  • Celková karma 39,61
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik