Z německých škol mizí vepřové maso

Mohli by ochránci lidských práv konečně udělat něco užitečného a nemuseli by při tom porušit svoje přesvědčení.

Dnešní článek na i-dnesku mi pomalu vyrazil dech.

 

Z německých škol mizí vepřové maso. Není zdravé a islám ho zapovídá

 

 

Když se narodí malé dítě, narodí se hlavou čistou. Narodí se bez vyznání. Myslím si, že každé dítě by mělo mít právo samo se rozhodnout, v jaké víře či jestli bez vyznání by chtělo žít. 

 

Tím, že je některým dětem od mala vštěpována víra v toho či onoho boha, rituály té či oné církve. Nedej“bože“ je-li mu provedena obřízka, je zcela jistě od základu pošlapáno právo na jeho sebeurčení.

 

Každý člověk by měl mít svobodnou volbu vyznání nebo užívání jiných drog (alkohol, nikotin...) od své plnoletosti. A tedy konkrétně u nás od 18 let.

 

A do té doby, jako je tomu u ostatních návykových látek, by měl být dětem k těmto látkám zakázán přístup. A pokud by dětem tyto láky někdo poskytoval, tresty by měly být stejné jako tomu například u alkoholu.

 

To neznamená, že by děli neměly být informovány, právě naopak. Do vyučovacích hodin by měla být zahrnuta výuka o všech náboženstvích, alkoholu, opiátech..., o jejich původu, užívání, rozšíření, nebezpečnosti o souvislostech mezi jednotlivými formami a jejich kombinacemi. 

 

Každý by měl vědět, co se stane, když zkombinujete alkohol s marihuanou či islámem, islám s judaismem, křesťanstvím... komunismus s budhismem nebo křesťanstvím apod. Ne všechny kombinace se vzájemně dobře snesou, nebo když se to s nimi přežene. Pokud o tom nebudou děti dopředu informovány, budou rády, když z toho později vyváznou jenom s kocovinou.

 

Vše důležité, co je vědecky doloženo, by se děti měly dozvědět, aby se ve svých 18 letech mohly svobodně a hlavně objektivně rozhodnout, pro kterékoliv náboženství, či zůstanou bez vyznání, stejně tak, jako budou moci od 18 let pít alkohol či kouřit cigarety, marihuanu apod.

 

Prosím zákonodárci, ochránci lidských práv, teď je řada na vás, abyste to prosadili, nejlíp v Bruselu a pro celou EU :-)

 

PS: 

Kouření cigaret je vysoce návykové, většina dětí co začala kouřit před 18 rokem, kouří i po něm. Pozor! Kouření může zabít Vás i lidi ve Vašem blízkém okolí!

Výchova ve víře je vysoce návyková, většina dětí co začala věřit před 18 rokem, věří i po něm. 

Pozor! Víra může zabít Vás i lidi ve Vašem blízkém okolí!

Autor: Petr Novotňák | středa 17.2.2016 20:16 | karma článku: 22,09 | přečteno: 964x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25