To bylo strašné!!! Snad nehodné ani Primy

Že je tv Prima spíš zábavný než publicistický kanál, o tom nikdo nepochybuje, ale že i z debaty vedoucí k budoucímu prezidentu udělají souboj bez pravidel, v ringu za neřízeného pokřiku a hvízdání publika, to jsem určitě nečekal.

Nečekal jsem to ani přes to, že televize Prima, tak jako tak, spíše straní Zemanovi, podobně jako televize Nova. Ovšem i na Nově probíhala debata alespoň v trochu důstojném prostředí, i když kdo ví jak by to bylo, kdyby tam pan Drahoš přijal pozvání. 

 

Debata byla příšerná ze všech tří stran. Prima zorganizovala souboj v ringu, kde největší hlas mělo pískající publikum. Zeman předvedl své pravé já, kdy v žádné odpovědi neopomněl někoho trapně a hnusně urazit, většinou ovšem Drahoše a Drahoš místo aby se pokusil o kultivovanou debatu alespoň ze své strany, se pokusil utkat se s Milošem v jeho vlastní olympijské disciplíně v kydání hnoje.  Ovšem působil jako naprostý amatér, který se na olympiádu ani neměl nominovat. Nehorší na tom je, že to nebyla výměna manželek, ale měla to být debatní výměna prezidentských kandidátů. 

Takže zatím co Zeman se rochnil blahem jako prase v blátě konspiračních teorií a jenom přihříval polívku, svým pochybným spolupracovníkům, v šíření polopravd a lží, tak Drahoš místo toho, aby ho zazdil důstojností a jasnou odpovědí, postojem, kdy si stojí za svými výroky, jak by mohl někdo snad i předpokládat, se místo toho snažil ušpinit to rochnící se čuně dalším blátem. Což samozřejmě nemohlo nikdy padnout na úrodnou půdu, jenom při tom zasvinil sám sebe.  Tato debata měla jednoznačného vítěze a tím byl Zeman. Nikoho z Drahošových voličů sice na svoji stranu nepřesvědči, ale své vlastní voliče ani nezklamal, oni mají souboje plné urážek a sprostých útoků ve velké oblibě, ale ne proto, že by voliči zemana takový ve své podstatě byli, ale proto, že politická kultura u nás je v poslední době na tak špatné úrovni, že lži a urážky se mnohým zdají být normou, aniž by si uvědomili, v jaké mizérii se kvůli tomu nacházíme a kam to dále povede, budiž jim jejich lehkomyslnost odpuštěna, ale snad se ještě včas vzpamatují.  Drahoš se současně ukázal jako mizerný řečník s nulovým charizmatem a nové voliče v tomto duelu na svoji stranu určitě nestrhl. Takže stále nezbývá než s velkým sebezapřením jít a volit menší zlo, ale pokud Drahoš svoji pozici v příští a důležitější debatě na ČT nezlepší, tak těch lidí, co ho budou volit jenom proto že Zeman je nepřijatelný, dost možná nebude dost. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Novotňák | úterý 23.1.2018 23:07 | karma článku: 23,93 | přečteno: 2312x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25