Stávka programátorů

V návaznosti na můj předchozí blog, "Stávkující - teroristi", mě napadá takové doplnění. Jak by asi socialisti chápali stávku programátorů? Brali by ji jako legitimní?

 

Dejme tomu, že jsme v hypotetické situaci, kdy se odborářům podaří sesadit vládu a nastolit vládu KSČSSD nebo jinou levicovou. Tato vláda zavede progresivní daně, zvýší tempo zadlužování dalšími dávkami a toto všechno se dotkne především středně a vysoko-příjmových skupin obyvatel, protože ti ostatní dostanou přidáno na dávkách. Tedy, dotkne se to například programátorů.

A tito programátoři vyhlásí stávku. Dopravní odboráři se začnou smát, protože si řeknou: „To je nám jedno, co tihle mohou ovlivnit, my jsme dokázali zastavit dopravu ve velkých městech. Oni sice taky nic hmotného nevytvářejí, ale my aspoň vozíme lidi, tak jim můžeme stávkou nějak ublížit“.

Jenomže přijde stávkové pondělí programátorů a postupně přestane fungovat všechno, co je řízeno počítači. Začnou vypadávat semafory ve velkých městech, zastaví se metro, vlaky, letecká doprava. Zastaví se většina velkých továren, přestane fungovat veškeré bankovnictví a internet vůbec. Přestane fungovat televize, rozhlas a konec konců i elektřina je řízena programově. Vypadne proud v celé republice.

A programátoři si začnou diktovat podmínky.

  1. Budou chtít platit stejně vysoké daně jako jiní dělníci, když někdo platí tři tisíce, proč by oni měli platit dvanáct? Co z toho od státu mají, že platí čtyřikrát tolik na daních? To je nespravedlivé.
  2. Odchod do důchodu stejně jako horníci, kterým ČSSD schválí odchod v 50 letech. No co, z programování má člověk bolavá záda, zkažené oči a ještě ho společnost chápe jako nějakého intoše a vůbec mu nerozumí, potřebuje čas, aby to napravil. Argument, že si mohou na předčasný důchod vydělat stejně jako horníci, protože mají vyšší plat, nebudou brát v potaz. Stávkující a odboráři argumenty nikdy nevnímají.
  3. Budou požadovat zrušení průběžného systému důchodů, protože jim bude jasné, že populace stárne a až budou oni v důchodu tak na ně nebude mít kdo dělat.
  4. Budou požadovat uvěznění či alespoň odchod všech vysokých členů v ČSSD, protože je jasné, že jsou zkorumpovaní, jako vždycky byli.
  5. Další podmínky dle libosti...

Vážně by mě zajímalo, jak by socialisti chápali takovou stávku, která by byla stejně legitimní jako stávka současná. Stejně tak by odbory programátorů mohly vykřikovat, že zastupují všechny středně a vysko-příjmové lidi, kterých je většina a kteří ze svých daní doplácení na ostatní.

Co by socialisti udělali? Přistoupili by na podmínky nebo by takovou stávku nazvali vydíráním, tak jako to udělal Klaus se současnou stávkou?

Autor: Petr Novotňák | sobota 11.6.2011 15:06 | karma článku: 21,24 | přečteno: 996x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25