Souboj pravdy se lží, lásky s nenávistí, obdivu se závistí

Tyto volby jsou o Karlu Schwarzenbergovi! Nejsou o nikom jiném. Jsou soubojem neustálého překrucování faktů a uvádění těchto faktů na pravou míru. Jsou o vyvolávání lží a vyvracení těchto lží. Proč tomu tak je?

 

Je tomu tak z několika důvodů.

 

Jednak k Zemanovi není co víc říci. Všeobecně se ví, že je spoluautorem opoziční smlouvy a z toho plynoucího prorůstání korupce, spolupracovníkem jemně řečeno „kontrovezních osob“ a pokračováním této éry, ale jen málo lidí z opačného tábora vidí důvod si k těmto faktům ještě něco vymýšlet, protože jsou to pro ně naprosto dostatečné důvody, proč by tuto osobu nikdy nevolili.

 

Bitva se tudíž vede úplně někde jinde. Vede se na bojišti u Karla Schwarzenberga a to pod heslem, když je ten náš špatný, musíme udělat cokoliv, aby ten druhý byl ještě horší.

 

A začíná nekonečný souboj vymýšlení polopravd a lží. V takové chvíli začíná nečestná a špinavá protikampaň.

 

Zatím co tábor bojovníků za Karla přichází každý den s mnoha pozitivními věcmi co Schwarzenberg udělal pro občany či českou republiku, kterých dalších osobností má podporu, Zemanův tábor oponentů proti tomu vyráží každý den do boje s kýblem hnusu a hnoje.

 

Tyto volby vůbec nejsou o Milošovi, ani televizní debaty nejsou o Milošovi, vše se točí kolem Karla, kolem jeho postojů a názorů. A může si za to Zeman sám. Zatím co Karel děkuje svým příznivcům za to, že se chovají slušně a snaží se sám vystupovat nekonfrontačně, snad krom své vlastní obrany, Zeman používá všech kalých i nekalých prostředků, k pokusům o diskreditaci protivníka.

 

Je to do značné míry dáno tím, že sám nemá co nabídnout. Slušnost je dávno ta tam, čest patrně nikdy neměl a uznání vlastní chyby? Nelze čekat od člověka s egem o velikosti Jupiteru.

Z dobrých skutků, které udělal pro naši zem, se nedá vyjmenovat žádný. Snad jen, že z počátku 90. let byl srdcovým bojovníkem proti komunistům, které teď žádá o podporu.

 

Proč ho tedy tolik lidí volí?

 

Jeho situaci přesně vystihuje obrázek Rumcajse, jak honí knížepána.

 

Nevadí, že sám Rumcajs (Zeman) je lupič - lapka a budiž k ničemu, důležité je, že prohání knížepána (Karel) který v lidech, s nižšími pudy, vzbuzuje pocit závisti namísto obdivu. 

 

Jistě jste si všimli, že neuvádím žádná konkrétní fakta. Je to jednak z toho důvodu, že je každý z Vás zná a denně se s nimi setkává v médiích i diskusích, ale především chci vyvolat diskusi nad tímto tématem a ne nad tím, jestli je Karel Schwarzenberg Čech, když se nikdy nevzdal českého občanství a nebo jestli by bylo řešeno v Hágu, kdyby dneska někdo nařídil popravy Slováků do dvou hodin po vynesení rozsudku lidovým soudem, bez možnosti odvolání, jak se to dělo s Českými Němci na základě jednoho z Benešových dekretů. (Nic proti Slovákům, to jen pro přirovnání.) Nechci řešit ani to, že Zeman před pár lety odsoudil dekrety podobně silně jako Karel před pár dny, jen se k tomu teď moc nemá, protože se mu to nehodí k volbám.

 

 

Těším se na zajímavou diskusi, do které Vám nebudu nijak zasahovat, svůj názor jsem řekl, teď je to na Vás

 

PS: Půjdu k volbám a budu volit Karla, protože konečně potřebuji vidět, že nás vede někdo, kdo si za své činy a celoživotní postoj zaslouží být mým prezidentem a na koho mohu být právem hrdý.

Autor: Petr Novotňák | úterý 22.1.2013 22:40 | karma článku: 22,14 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25