Jak vrazit Židovi kudlu do zad

Do centra Talibanem ovládaného pásma míří přes Rusy a Američany kontrolované území dlouhý konvoj. Dodávky jsou napěchovány až po strop balíky a bednami.

 

Posádku konvoje tvoří radikální Čečenci, Pákistánci, Íránci a Afghánci, s nimi jede několik novinářů a další aktivisté z jiných zemí, kteří celou akci sledují.

Pákistánci tvrdí že vezou pro Taliban humanitární materiál, Američani vyzvou konvoj, aby zaparkoval na Rusy kontrolované cestě a podrobili se prohlídce, zda snad nevezou pro Taliban výbušniny a zbraně.

Dopravci na výzvu nereagují a pokračují v jízdě a snaží se prorazit americkou blokádu. Při pokusu konvoj zastavit, začnou proti Američanům Íránci pálit ostrou palbou, Američani palbu opětují a několik Pákistánců je zabito, ostatní aktivisté s novináři zatčení.

Přesně tohle se nyní odehrálo u pobřeží Izraele. Jen se pomoc nevezla do pásma Talibanu, ale do pásma Gazy, na lodi nebyli radikální aktivisté z Čečenska, Pákistánu a Íránu a dalších zemí, ale z radikální aktivisté z Turecka, Egypta, Řecka a dalších zemí. Nejednalo se o konvoj po souši, ale po vodě a nejednalo se o kontrolu u cesty Ruské, ale Egyptské.

Jinak se ovšem nic nemění. Jestliže panovalo závažné podezření, že Egypťané či Turci mohou převážet zbraně do Gazy, tentokrát po vodě namísto podzemními tunely z Egypta jako doposud. Jestliže se konvoj pokoušel prorazit vojenskou námořní blokádu. Jestliže se zbraněmi bránili kontrole převážených beden, pak nevím, co jiného mohli od Izraelské armády očekávat, než že budou svoje lidi a své území bránit.

A oni to tito aktivisté samozřejmě očekávali, jen asi nečekali takovou razanci ze strany Izraele. Jestli byla nebo nebyla obrana Izraele přehnaná, to ať posoudí nezávislé soudy, ale cíl aktivistů byl naprosto jasný.

Jijich primárním cílem bylo vyprovokovat agresi ze strany Izraele. Tedy, jejich primárním cílem nemohlo být dopravit humanitární pomoc do Gazy, v takovém případě by neměli relevantní důvod, bránit se samozřejmé kontrole.

Vše nasvědčuje tomu, že primárním cílem bylo vyprovokovat Izrael k násilnému zastavení lodí a jinak to ani dle okolností dopadnout nemohlo.

Tedy, pokud chcete k někomu vzbudit globální nenávist, nechte ho zaútočit na humanitární konvoj a když k tomu mimo to postřílí pár aktivistů za účasti novinářů, dílo je dokonáno. Izrael má kudlu v zádech a i když to Izrael přežije, ta jizva, bolest, nenávist a nedůvěra tam zůstane opravdu hodně dlouho.

 

Autor: Petr Novotňák | úterý 1.6.2010 13:33 | karma článku: 36,54 | přečteno: 2136x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25