Chci slyšet jasné NE

Nevěřím Vám, pane Nečasi. Vaše zděšení ze spoluvlády s ČSSD, podmíněné tím, že ve vedení ČSSD bude Paroubek, je pro mě málo a mám pocit, že to je jen hrané divadélko pro lidi!

A mám obavu, že to myslíte stejně laxně, jako když jste se vymlouval, že poplatky u doktora nebudou. Také jste neřekl jasné NE, a byly. Teď zase neříkáte jasné NE a já mám obavu, že půjdete do koalice s ČSSD. (Mimochodem, poplatky ve zdravotnictví mě nevadí, naopak, vidím jejich pozitivní efekt.) Jen nemám rád, když se odpovídá nepřímo a vyhýbavě, zvlášť v záležitostech důležitých pro chod tohoto státu a tím případná koalice s ČSSD rozhodně je.

Vaše vyjádření „ne se současným vedením“, mluví za vše, Stejně jako, že „je to pro Vás strašák“, pro mě je strašák, že jste to rezolutně nevyloučil, v podstatě, jako byste si chystal půdu pro koalici, s tím, že budete považovat za výhru, když se v ČSSD obmění vedení.

Já v tom vidím, že jdete do voleb s tím, že je prohrajete a nezbude Vám, než tato koalice a to je hodně špatné! Silně pochybuji o tom, že Vám takovýto přístup vyhraje volby.

Topolánek se někdy sice choval jako buran, ale vyjadřoval se jasně a co řekl, to platilo a právě tato poslední vlastnost je mi na lidech sympatická. U Vás si tím jistý nejsem a začínám nabývat dojmu, že velká rošáda nastala, aby připravila půdu pro velkou koalici.

Nedělejte si iluze o tom, že kdyby Paroubek volby vyhrál, jakože s tímto přístupem asi bohužel vyhraje, tak že odstoupí, aby umožnil koalici. Neodstoupí. Neodstoupí, ani kdyby to slíbil. On se na rozdíl od Vás nesnaží mluvit tak, aby se pak nemusel vykrucovat, prostě znovu zapomene a popře, co slíbil, a jeho voliči zapomenou s ním, jako už tisíckrát v minulosti.

Ale on tentokrát ani nebude mít potřebu něco takového slibovat, jemu jede o moc, peníze a „nejlíp“ o hrad a on si za tím půjde všemi prostředky, a vy, pokud se budete dál chovat jako patolízalové, tak mu k tomu jenom pomůžete. Musel byste být bezpáteřní, abyste do té koalice s Paroubkem šel i po Vašich současných výrocích a to mi zase nepřipadáte, proto Vás dost možná čeká potupa v podobě „zrady“ od některých Vašich „kolegů“, kteří Vám teď namluvili „do koalice ano, ale bez Paroubka“ a pak do ní půjdou i s ním.

Jste to vy, kdo ponese odpovědnost a komu to zlomí vaz.

Vím, že už zacházím do hodně spekulativní roviny, ale pokud se k tomu nepostavíte jasně a neřeknete jasné NE koalici s ČSSD! Tak jasné NE, že si ho po volbách Vaši spolustraníci nedovolí zpochybnit, pak bude škoda Vašeho volebního programu a pochybuji, že Vám s ním příště nějací odborníci pomohou.

Konečně se tedy vzchopte a jděte do toho naplno, nebo Vám na nás nezáleží stejně jako tomu Paroubkovi? To byla asi hodně naivní otázka, ale když už Vám na nás nezáleží, tak se aspoň chovejte tak, ať může na nás záleže nám samotným a ty volby vyhrajete a můžete alespoň prosadit změny, které navrhujete (když už jste je ani sami nevymysleli, což je možná k dobru věci).

Oproti jiným stranám máte jasný a ve většině dobrý program, teď s Vámi v čele i vedení, které lidé vnímají jako zatím nezkažené, tak si to nekažte sám tou svojí polovičatostí a neurčitostí. Šanci vyhrát máte, ale jestli Vám lidi nebudou věřit, tak Vám to „nehodí“ a já osobně Vám zatím věřit nemohu, alespoň ne, v záležitosti velké koalice s ČSSD, a to mě hodně vadí!

Autor: Petr Novotňák | úterý 30.3.2010 6:00 | karma článku: 10,05 | přečteno: 939x
  • Další články autora

Petr Novotňák

Proč NE nulové DPH na energie?

24.10.2021 v 23:03 | Karma: 9,20

Petr Novotňák

Teorie všeho? Proč ne!

20.10.2021 v 1:14 | Karma: 12,38

Petr Novotňák

Panamské papíry někoho nas.r.ó

7.10.2021 v 21:49 | Karma: 11,25