Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zeman zrazuje své voliče, národ i naše spojence!

Pan prezident Miloš Zeman není ctěnou osobou naší země a řekl bych, že sílící „nerespekt“ vůči němu je zcela zasloužený vzhledem k tomu, jak vládne. Jelikož jsem tohoto člověka sám volil ve druhém kole prezidentské volby, nehodlám na něm nechat niť suchou. Jeho vládnutím se totiž cítím podveden, bohužel jsem byl mnohými varován. Ještě byl vlhký inkoust pod prezidentskou přísahou, kde se podepsal, když slíbil boj s kmotry. Co však se dá očekávat, když se kmotry, nebo alespoň „lobbisty“ sám obklopuje?

Obhajoba ruských zájmů – tohle je na Vaší úvaze

Pane prezidente, vysvětlete, prosím, českému národu, kdo financoval Vaší prezidentskou kampaň? Možná to byla strana Zemanovci, ale jejich silným sponzorem je Martin Nejedlý, ředitel české pobočky ruské společnosti Lukoil, která je s obratem 133,6 miliard amerických dolarů (rok 2011, zdroj Wikipedie.cz) nejmocnější ruskou těžební společností. Další napojení na východ ukazujete, pane Zemane, nesmrtelným kamarádstvím s panem Miroslavem Šloufem, což nejsou spekulace ani konspirační teorie, protože hrál výraznou roli v založení strany Zemanovci. Pan Šlouf má lobbistickou firmu, která rovněž zastupuje společnost Lukoil, na což už upozorňovala některá média.

Není tedy těžké si odvodit, proč tak obhajujete ruské zájmy s Ukrajinou. Pan Zeman prohlásil v dubnu 2014 tohle: „V okamžiku, kdy by se Rusko rozhodlo rozšířit svoji teritoriální expanzi na východ Ukrajiny, přestává legrace. A tady bych se přimlouval ne jenom pro co nejostřejší sankce EU, ale dokonce i pro, řekněme, vojenskou připravenost Severoatlantické aliance například tím, že by vojska NATO vstoupila na ukrajinské území,“ upřesnil Zeman (zdroj Novinky.cz). Tehdy pan Zeman nazval ruskou expanzi za Red line (červená čára), kterou nesmí Kreml překročit. Co tvrdí pan Zeman teď? Je striktně proti všem akcím vůči Rusku, včetně sankcí, a Rusko dokonce obhajuje, že nemá vojáky na východní Ukrajině, ač naší spojenci tvrdí něco jiného. Rychlá změna názoru u inteligentní bytosti není normální. Znovu odkazuji na lidi v jeho okolí, kteří se živí obchodem s Ruskem.

Prezidentská přísaha zní takto: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ Podle mého názoru ji velice silně svým chováním porušujete.

Pro zajímavost, ruský překlad knihy „Modrá, nikoli zelená planeta“ od Václava Klause byl financován firmou Lukoil. Pan Klaus rovněž útočí na krizi na Ukrajině slovy, že se jedná o dílo západu.

Trochu sebereflexe, pane!

Členku ruské hudební skupiny obviňujete z nemravů v pravoslavném chrámu, což je pochopitelně závažný přečin, ale jak jste se sám choval při odhalování korunovačních klenotů v Katedrále sv. Víta, pane Zemane?

Učí Ukrajinisty o historii Ukrajiny?

Někteří lidé zkrátka mají v sobě, že chtějí vyučovat ostatní. Proti citaci, kterou pan Zeman použil jako slova Stepana Bandery, se pustilo hned osm profesorů, učitelů a znalců ukrajinských dějin a historie. Pan Zeman se opíral o nepodložené informace, které sám nemůže prokázat… Může si hlava státu tohle dovolit?

Separovat postižené od zdravých?

Pane prezidente, z tohoto se mi udělalo špatně. Kritizujete model, jež funguje s vysokou účinností nejen v zemích EU. Zdravé děti přirozeně zvyšují laťku těm s postižením a učí se vzájemnému životu už ve školách, protože s těmi „zdravými“ pak budou žít zbytek života. Navíc postižené děti nejsou politici, aby toužili po oddělení od "normální" společnosti!

Uráží demonstranty

Pan Zeman nazval křičící demonstranty neandrtálci. Ještě bych pochopil, kdyby takto nazval ty, kteří házeli vejce, protože nejsem zastáncem takových projevů nespokojenosti, on však nazval křičící dav jako neandrtálce. Jeho slova: „Naposledy se řevem dorozumívali neandrtálci, ale to je poměrně dávno,“ řekl Zeman ( http://zpravy.idnes.cz/nebudu-ustupovat-rvoucimu-davu-rev-pouzivali-neandrtalci-rekl-zeman-1kf-/domaci.aspx?c=A141226_095428_domaci_kop ).

Souhlasím, že pan Zeman se chová ostudně, ale také si myslím, že je i naše-občanská ostuda, že jsme si takového prezidenta sami zvolili. Možná jsme se už naučili od Číny, jak stabilizovat společnost, což pan Zeman Číně sám pochválil. Každopádně by prezident měl hájit zájmy své vlasti a ne osobní názory, protože již není na Vysočině, nýbrž na Hradě. Jestli se dopouští pan Zeman zrady nebo ne, nechám na úsudku moudřejších. Pro jistotu však ještě jednou slib prezidenta republiky, který je základním stavebním kamenem jeho vládnutí.

„Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“[2]

A ještě bych dodal ze svých blízkých úsudků, které mám na Ukrajině, každý kdo podporuje lži ruských představitelů, má krev na rukou.

A taky doufám, že po tomto článku "neuklouznu" na schodech.

Autor: Matěj Novobilský | čtvrtek 22.1.2015 13:40 | karma článku: 42,07 | přečteno: 5481x
  • Další články autora

Matěj Novobilský

Ruské motorkáře podporující Kremelskou agresi bych v ČR patřičně "přivítal"

Polský parlament zakázal průjezd svým územím tzv. Nočním vlkům (ruských motorkářů) podporující barbarskou politiku Vladimíra Putina vůči Ukrajině. V České republice se již ozvaly některé osobnosti žádající stejné opatření, ale na druhou stranu, je to demokratické, pokud splní vízové podmínky?

27.4.2015 v 9:17 | Karma: 23,94 | Přečteno: 1360x | Politika

Matěj Novobilský

Když je naše liga tak dobrá, proč nechodí diváci?

Milan Baroš, hráč FC Baník Ostrava se nedávno pustil do otevřené kritiky výkonů rozhodčích a celou soutěž označil za „žumpu.“ Nyní slyšíme časté vzlyky, co si to ta zašlá hvězda Baroš vůbec dovoluje. Chci se zeptat, pokud je česká liga kvalitní, proč se na ni téměř nikdo nedívá? Proč nechodí na stadiony fanoušci? Že je to nerozšířená kulturní zábava? Proč česká liga nepřiláká na tribuny opravdové kvantum slušných fanoušků, třeba i rodiny s?dětmi? Proč v?ochozech často převažují ti, kteří jedou na fotbal jen vyventilovat své jednodušší já?

24.4.2015 v 13:08 | Karma: 14,78 | Přečteno: 724x | Sport

Matěj Novobilský

Spravedlnost v ČR jen pro někoho

Když si tak sednu ke stolu a čtu si na internetu zprávy, dozvídám se o nečekaných zvratech kauz našich zákonodárců a vlastně každého, kdo v ČR má nebo měl nějaký vliv. Těmi nečekanými zvraty ale mám na mysli osvobození, omluvy, výmluvy, přehazování viny... A tak si myslím, všichni státní žalobci a policejní útvary pro odhalování organizovaného zločinu by měli být klepnuti přes prsty preventivně už před nástupy do svých funkcí.

16.4.2015 v 10:10 | Karma: 19,41 | Přečteno: 1188x | Společnost

Matěj Novobilský

Rusko není MíruTvůrce ale nebezpečí

„Rozpad Sovětského svazu je největší geopolitickou katastrofou v dějinách!“ „Ukrajina není národ!“ „Na Krymu neoperují ruští vojáci!“ „Měli jsme tam agenty, námořnictvo, v pohotovosti byl jaderný arzenál.“ Tohle všechno jsou věty Vlad

16.4.2015 v 9:07 | Karma: 33,91 | Přečteno: 1593x | Politika

Matěj Novobilský

Nedělejme z průjezdu amerických vojáků žádnou telenovelu

Průjezd americké kolony obrněnců Českou republikou mi nevadí. V poslední době se hodně o této události mluví a blog je nacpán k přecpání důvody, proč by tato kolona neměla naší zemičkou projet. Četl jsem, že někteří už svolávají různé provokace, zpěv ruské hymny, ruské vlajky, či snad přemýšlejí, co by se dalo po amerických vojácích házet. Přidám do vyčerpávajícího výlevu různých emocí i ty své...

20.3.2015 v 22:06 | Karma: 24,98 | Přečteno: 634x | Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 957x
Jsem člověk, který by si rád vyzkoušel, jakou váhu mají jeho názory. Více o mě se můžete dozvědět na mých stránkách