Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Česká republiko, chcete nás ? S pozdravem 12 miliard českých

Občané České republiky, obracíme se na Vás . Nevíme sice jakého jsme skutečného původu, ale říkají o nás , že patříme vám všem. Také nám říkají, že o nás napsali k vám domů ale nikdo nás dosud nechce. O vás , občané, zde ve Švýcarsku  říkají, že jste poškozenou stranou, ale že pokud se nepřihlásíte , tak my se již k vám nevrátíme. Třeba i nakonec soud nedopadne ve váš prospěch, a v tom případě jsou ti z vás, kteří o nás nejevili dosud zájem skuteční věštci ,kteří už předem znají soudní výsledek. My pouze víme, že jsme součástí případu o kterém se hovoří jako podvod související s prodejem Mostecké uhelné společnosti Českou republikou. Může se stát, že se již neuvidíme ačkoli soud by rozhodl, že vám skutečně patříme. Proto se na vás obracíme s naprosto jednoduchou otázkou. Chcete nás občané?  S pozdravem vaše miliardy.

Tak nějak lze začít výklad o tom, jak naše země zatím přišla o peníze, které jí údajně patří a nechtěla je zpět.

Ač švýcarské právo neznám, myslím si, že kterákoli oslovená švýcarská advokátní kancelář na dotaz ,jak se připojit s nárokem poškozeného k trestnímu řízení u nich vedeného , dokáže dát odpověď obratem a navíc velice jednoduchou. Ani si nemyslím, že práva a povinnosti poškozeného budou diametrálně odlišná od naší právní úpravy.

Jen krátce jak je tomu u nás , postup je upraven v § 43 trestní řádu. Poškozený má právo připojit s nárokem na náhradu škody a to až do okamžiku zahájení hlavního líčení trestního soudu v prvním stupni. Nárok poškozeného musí být přesně odůvodněný a tedy i vyčíslený, tedy co do důvodu a výše.

Ve Švýcarsku se koná již několik let vyšetřování spojené s kauzou prodeje Mostecké uhlené společnosti naším státem.

Ač se nyní stále dokola bude hovořit o tom,  proč jsme se doposud nepřipojili k trestnímu stíhání a snad se bude pátrat i po konkrétně odpovědném subjektu ,který to způsobil, pak nechci, aby se "uhýbalo" z vlastní podstaty celé záležitosti.

Jak je tedy složité se  připojit k  trestnímu řízení a požadovat vrácení peněz, za situace , kdy se na nás obrátily příslušné švýcarské vyšetřovací orgány a sdělují nám i důvody, proč jsme poškození a výši vzniklé škody. Navíc nás informují, že máme vlastně štěstí, že se podařilo peníze u  jejich bank zajistit.

Pak stačí napsat zcela jednoduchou odpověď v následujícím znění :

Česká republika, zastoupená XY na základě plné moci udělené Vládou ČR, se připojuje k trestnímu stíhání ve shora uvedené trestní věci vyšetřované uvedeným švýcarským státním justičním orgánem a to se svým nárokem na vrácení zajištěné finanční částky ve výši 12 miliard Kč. V Praze, datum, podpis a tečka.

Takové sdělení nedokázal zaslat do Švýcarska nikdo z odpovědných pracovníků  příslušných odborů  třech zainteresovaných ministerstvech - zahraničí, spravedlnosti vč. státního zastupitelství a financí.

Řešení celého údajného problému, který ve skutečnosti problémem není, je tedy naprosto snadné.

Vše kolem a kolem nyní vyslovené, je pouhým alibismem zúčastněných.

Pokud se mohu dostat zpět k tomu , co mi údajně patří , učiním tak, to je naprosto logický závěr. i když se jako poškozený necítím a nechci nic zpátky, pak tak rozhoduji v danném případě za nás všechny občany České republiky.

Upozorňuji, že naše orgány nemusí nic vůbec nic vysvětlovat. Nepleťme jablka s hruškami. Zde je situace naprosto jasná, Švýcarsko za nás provedlo i veškeré dokazování a nepožaduje tedy od nás vysvětlení odkud pochází tyto peníze.  Má se u nich především rozhodnout o vině či nevině stíhaných osob, a po nás nechtěli nic jiného než , abychom jim podepsali v podstatě předtisk Poučení poškozeného a připojení se s nárokem na  náhradu škody a vrácení peněz.

Když ani  toto jsem nedokázali, pak to již není trestuhodná chyba, ale samo o sobě je zde podezření na trestnou činnost viníka celé nepříjemné události, jinými slovy - najděte prosím toho,kdo nechtěl peníze pro naši republiku ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

od počátku co do postupu českých orgánů vůbec problémem  nebyl, je přece tak snadné.

Česká republika je od okamžiku zahájeného stíhání osob švýcarskou stranou v pozici poškozeného a má tedy možnosti danné zákonem, jako je např. nahlížet do spisu. Pokud nám někdo tvrdí, že vlastně ani nevíme z jakého titulu se na nás jejich justiční orgány obracejí, pak lze konstatovat, že buď  nám lže a nebo někdo neví, co má dělat , tak raději celou dobu nedělal nic. Ale pravidlo, kdo nic nedělá nic nezkazí, v danném případě neplatí.

Je snad ještě větší ostudou, že na základě dávno učiněných důkazních zjištění švýcarské justice nedošlo k žádnému konkrétnímu závěru ohledně případné trestní odpovědnosti u nás. Jinými slovy , ptám se, důkazy zajištěné Švýcary nám nebyly dány k dipozici anebo byly nám předány a v nich na rozdíl od druhé strany nespatřujeme naplnění skutkové podstaty žádného konkrétního trestného činu? Zajímala by mě odpověď našeho kompetentního orgánu - Nejvyššího státního zastupitelství.

Vrátím-li se k miliardám. Celé to na mě působí tak, že se ve světě vyšetřuje možný zločin související s naší privatizací a že máme šanci na vrácení peněz, a nikoli malé částky - každá miliarda dobrá -  a někdo buď nechce nabízené peníze anebo, což sice zavání spekulací, někdo nemá zájem , aby se celá věc otevřela, tedy vyšetřovala...

To dění kolem, si všechny příslušné orgány mohou odpustit. Svádět jeden na druhého, proč jsme dosud o vrácení peněz nepožádali a nevyplnili jednoduchý formulář švýcarským justičním orgánům, že se cítíme poškození a chceme zpět peníze, tak na to chceme pochopitelně slyšet jednoduchou odpověď.

Především přestaňme argumentovat tak nepatřičně jako dosud, protože to je skutečně více než trapné, ale okamžitě zjistit , zda je možné se ještě připojit k trestnímu řízení jako poškozený a odeslat písemné připojení do Švýcarska.

Mimochodem , pokud se skutečně někdo podílel na tom, že jsme dosud neuplatnily  nároky na vrácení zadržené částky 12  resp. 8 resp. 3 miliard českých korun, měl by být dle příslušného paragrafu českého trestního zákona rovněž stíhán.

Pro politiky platí něco ve smyslu - nést politickou odpovědnost. To jen cudně dodávám, nepočítám  s rezignací řádného ministra. Tak daleko u nás demokracie dosud nefunguje.

Jaký lze tedy učinit prozatimní závěr ?  Zda se podaří zjistit, kdo zavinil, že se nedokázal nikdo podepsat pod tak krátké vyjádření ohledně připojení se k vlastním nárokům a strčit je do obálky a odeslat zpět do Švýcarska.

Odhadovat , jak to celé dopadne není vhodné , ale přál bych si, aby věc byla vyšetřena důkladně a spravedlivě. Tím mám na mysli i ten případ, aby se  nakonec nezjistilo, že obyčejný řadový úředník měl po celou dobu několika roků žádost ze strany švýcarských vyšetřovatelů v šuflíku svého psacího stolu. Prosím tím nás nepřesvědčíte.

Nechtěl jsem se vůbec zabývat otázkou politické odpovědnosti a tím, zda ten kdo se podílel na privatizaci Mostecké uhelné je nějakým pachatelem trestné činnosti či nikoli. O tom nechť rozhodnou  soudy ve Švýcarsku a snad jednou i u nás.

Pouze jsem chtěl ukázat, jak snadné je připojit se k probíhajícímu vyšetřiování kdekoli ve světě.  My nic dokazovat nemusíme, to vše za nás udělala švýcarská strana. Tedy jediný existující  problém  je, že se ukázalo, jak se náš stát postaral o případné vrácení toho, co nám patří.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Novákrichard | pondělí 21.11.2011 20:21 | karma článku: 8,93 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Richard Novákrichard

Migrace do Evropy – každé řešení je dnes špatné

Úvodem se přihlašuji k názoru, že máme právo si rozhodovat kde a s kým budeme v tak krásné zemi žít, kterou bezesporu stále naše republika je.

6.3.2016 v 5:47 | Karma: 13,99 | Přečteno: 527x | Diskuse| Ostatní

Richard Novákrichard

Evropská unie – smutné časy

Minulý týden jasně ukázal , že Evropská unie je útvar,který si vybudoval svou pozici na politické scéně. Pár posledních týdnů vyvolává řadu otázek i poznatků. Je zde EU pro nás resp.pro koho vlastně ?

20.2.2016 v 8:05 | Karma: 30,90 | Přečteno: 896x | Diskuse| Ostatní

Richard Novákrichard

Stop blbosti a boj za zdravý selský rozum

Existuje-li dnes možnost zvolat do mediálního prostoru něco jako vlastní názor, tak toho využívám. Bojovat proti blbosti,je nekonečný boj, nic nového neobjevuji, jen jsem se pokusil připomenout, že mysleti je lidské a přirozené..

8.12.2015 v 6:00 | Karma: 11,90 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Richard Novákrichard

Fenomén Babiš - ANO či NE

Nelíbí se mi neustálé odvádění pozornosti od důležitých věcí a tzv. babrání se ve věcech, které nelze změnit hned teď, ale až ve volbách. Často slýchám otázku, jaký je vlastně Babiš doopravdy a jak to s námi zamýšlí, jsme firma ?

6.6.2015 v 0:00 | Karma: 9,15 | Přečteno: 262x | Diskuse| Ostatní

Richard Novákrichard

Mír, láska, svoboda

Nežil jsem rok před první světovou ani rok před druhou světovou válkou. Nechci žít ani rok před dalším vojenským konfliktem, který se může odehrávat u nás.

22.8.2014 v 7:22 | Karma: 5,44 | Přečteno: 201x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  22:34

Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Mám rád život a lidi. Nevážím si pouze těch,kteří se snaží být za každou cenu nej...ale nemají na to. Rodina a zdraví, rodná země, čest, svoboda a demokracie -klasické hodnoty, dnes znějící jako fráze,ale to mi nebrání,abych je uvedl. Jako myslivec mám rád přírodu, jako místopředseda Občanské konzervativní strany chci "kecat do politiky" i když to dnes není in.

Seznam rubrik