Táhněte do háje, všichni pryč!

Tak už je to tady. To, o čem se pouze nesměle šuškalo, dostává konkrétní obrysy. Po lékařích hovoří o odchodu policisté a hasiči a ostatní napjatě vyčkávají, co si mohou dovolit.

Stalo se to, co se stát v žádném případě nemělo. Rozhádaná a slabá vláda ustoupila nehorázným požadavkům rozeřvaných odborářů a rozehrála hru o všechno. Nastal šílený precedens, o nějž začínají své nároky opírat i ostatní státní zaměstnanci. Na jedné straně zbabělí ústavní činitelé, kteří se nedokážou přenést přes soukromé problémy a dohodnout se na nějaké společné strategii, čímž paralyzují činnost vlády a defakto i celé společnosti a proti nim stejně zbabělí lékařští odboráři, nestoudně beroucí jako rukojmí veřejnost a kálící si do vlastního hnízda, poněvadž řvou i za neschopné lemply, kteří by se jinde neuživili. Rathovi pohrobci rozehráli odvážnou hru, která se jim začala vymykat a veřejnost své antipatie k nim dala jasně najevo. A nebýt neschopnosti a slabosti vlády, jejich rejdy by se jim zcela jistě nezdařily.

Vládní koalice pomalu uvadá a stále silněji zaznívají odleva hlasy sociálních demokratů, jejichž šance na převzetí moci notně posiluje. Neshody členů vlády nepramení ani tak z programových rozdílností, ale z osobních antipatií a nepřekonatelného odporu jednoho k druhému. Zabývají se žabomyšími válkami a skutečné problémy neřeší. A z toho se následně přiživují podivná individua, jako je jurodivý náčelník lékařských odborů a jemu podobní. Ostatně mají velký vzor, nejvyšší zemský odborář je skutečná kapacita, jen co je pravda.

Tak už se milí státní zaměstnanci nezdržujte a táhněte. Tady vám pšenka nepokvete, váš ráj je skutečně někde úplně jinde. Jen by mne zajímalo, jak byste se uživili v soukromém sektoru. Tam jsou pravidla nepoměrně tvrdší a platí už dlouho, což jste vy asi ještě nezaregistrovali.

Autor: Jiří Nohava | pondělí 14.2.2011 17:51 | karma článku: 24,50 | přečteno: 1273x