Svět podle Dobeše.

Vypadá to, že na ministerstvu školství se vylíhl nový šibal. Ministr Dobeš, jinak vzorný otec a manžel, loajální úředník a straník a milovaný šéf, pochopil fungování úřadu po svém a jeho urputná snaha začíná přinášet ovoce. 

Po jeho loňském nástupu do funkce ministra školství, byli kantoři a studenti jeho spolustraníky upozorněni na to, že mají vlastně obrovskou kliku. Jedině tento kvalitní a kvalifikovaný člověk a odborník je totiž schopen po mnoha letech temna vyvézt tento resort z bláta, slyšeli všichni z centrály jeho rodné partaje. Muž, jenž se léta živil tím, že zpovídal basmany a úkoloval šmíráky, má jistě nejlepší předpoklady k tomu, aby vyřešil problém státních maturit, napravil pošramocenou reputaci soukromých škol, sehnal peníze na vědu a výzkum a zajistil zvýšení platů učitelům, jak skromně tvrdil ve svých povolebních vystoupeních. To, jak se chová po pár měsících v úřadě, jak vyplouvají na povrch jeho charakterové vady a jak se staví k průšvihům jeho vlády na ministerstvu, mu jistě jeho dispozice pro budoucí úspěchy nezvýší.

Za pár měsíců ve funkci dokázal pouze tento úřad zaplevelit svými neschopnými a přeplacenými kamarády, kterým v dobách, kdy všichni kolem šetřili vyplácel statisícové odměny a ani se nezačervenal. Zasel zde atmosféru strachu, kde platí ono v minulosti nechvalně známé heslo, že kdo nejde s námi, jde proti nám. Nevím, co by musel takový člověk provádět, aby jeho strana začala nazývat věci pravými jmény, neboť jak je zdejší dobrá tradice, za svého člena se postavila jako jeden muž. Asi je to nějaká epidemie, neboť strana v koalici podobně postižená, činí totéž se svým stejně ušpiněným místopředsedou Vondrou.

Ale nakonec buďme rádi, že je máme. I když nestojí za nic, mohli by přijít jiní a ještě horší.

Autor: Jiří Nohava | středa 23.2.2011 11:28 | karma článku: 17,69 | přečteno: 1172x