Reforma pravděpodobně spočívá ve zvyšování daní a zdražování všeho.

Reforma jest významově náprava nebo zlepšení něčeho, co jaksi už nevyhovuje. A v české zemi kromě mafie nefunguje skoro nic, takže jakákoliv změna k lepšímu je na místě. Ovšem pomazaní u moci si onu změnu opět vyložili po svém a znovu tvrdě dopadá na drobné plátce daní.

Vláda, která se pyšně tituluje pravicová, navrch protikorupční a reformní, zatím za tři kvartály svého působení neudělala vůbec nic. Po volbách představitelé koalice prosili veřejnost o důvěru a klid na práci, neboť prý okamžitě začínají reformovat onu mnoho let zanedbávanou oblast. Klidu měli dostatek, ovšem pro neustálé osobní antipatie a spory uvnitř nesourodé koalice, korupční aféry ministrů a naposledy totální kolaps a rozklad jedné podivné partajní sekty, jim na stokrát očekávané reformy nezbývá čas a energie. A tak se všechny změny scvrkly na pouhé škrtání, zvyšování daní a zdražování všeho. A to zvládne i onen cvičený orangutan, jak pravil vrchní reformátor, na to nepotřebujeme armádu neschopných a přeplácených ekonomů. Dva členové vlády jsou v pánu, třetí na odchodu a jestli bude stav polomrtvých veřejných věcí uznán za neslučitelný se životem, může koroner této vládě vypsat úmrtní list.

Nebyla by to ovšem žádná škoda, tito odborníci na všechno už své schopnosti předvedli. Otázkou ovšem zůstává, co by na jejich místě dělali po moci pasoucí a po kořisti lačně dychtící socani. I oni už jsou z minulosti značně umazaní a mám obavu, že jejich vládnutí by bylo minimálně stejně katastrofální. Pak zbývá už jen emigrace.

Autor: Jiří Nohava | sobota 9.4.2011 12:02 | karma článku: 18,31 | přečteno: 2193x