Pozor, o Paroubkovi jen slušně!

Žádné sprostoviny, které by si poslanec Paroubek mimochodem zasloužil, jsem v článku o jeho ignorování nepoužil. Byly to výrazy vys..t, což nedává žádný smysl a pak už jen hnusný a odporný. Strážce mravnosti pan Banga je považuje za nespisovné a sprosté, odporující kodexu blogera a tudíž článek stáhl. Nerozumím tomu.

Všichni, kdo disponují gramotností mi potvrdí, že v denním tisku, v tomto případě "demokratického" Česka, nejsou takové a podobné výrazy nic mimořádného. Jsou používány velice často, poněvadž kulturnost zdejšího prostředí to vyžaduje a mnohdy by byly vhodnější výrazy daleko ostřejší. Vyjímkou není ani MF Dnes, jež má stejného vydavatele jako i Dnes a na jejich stránkách tento blog funguje. Kodex blogera tímto byl porušen pouze dle pana Banga a to jej ještě stáhl po mnoha hodinách, nevím, na jaký popud. Z vyjádření admini jsem pochopil, že vulgarismy se mohou používat v případě, kdy je tento ojedinělý a vyžaduje to celistvost textu. Ale pozor, v případě sporu rozhodne admini, jakýsi místní ombudsman. Profesionální novináři tedy mohou, pro vystižení situace, používat všechny dostupné výrazy, jež český jazyk nabízí, kdežto amatérští blogeři jsou limitováni jakýmsi prudérním a těžko pochopitelným kodexem, což není správné ani trochu.

Pochybuji, že korektor vyřadí třeba panu Kmentovi podobná slova z článku o zlodějích, vystihují totiž nejpřesněji to, co chce pisatel říci a co si myslí většina občanů o daných osobách. A  poslanec Paroubek a jeho slouhové totiž zloději jsou, k našim penězům a našim dětem se nechovají jinak. A na hrubý pytel, hrubá záplata, jak říkávaly naše babičky. I kdybych zde tomuto Paroubkovi sprostě vynadal, není to nic proti jeho památnému nenávistnému projevu po volbách v r. 2006, kdy tuto svoji prohru přirovnal ke poválečnému komunistickému puči, což je neuvěřitelné. Tyto slova MF Dnes nejen že otiskla, ale podobně jako jiné deníky nic proti nim nepodnikla a na svých stránkách dál dává tomuto tvorovi dost prostoru. Holt jsme si někteří skutečně rovnější, což ale neni žádná novinka.

Po tomto adminiataku jsem nucen zapochybovat o nestrannosti a možnostech svobodného vyjádření názoru na tomto blogu. Jedna věc je to, jaké výrazy jsou závadné, což je diskutabilní a druhá věc možnost jejich využívání. Strážci mravnosi, začtěte se do diskusí, tam je to fakt silná káva. A to vám nevadí?

 

 

Autor: Jiří Nohava | pátek 12.3.2010 7:36 | karma článku: 24,84 | přečteno: 1548x