Mám virus. Jsem nezodpovědný?

Začalo to před pár dny bolestí nohou, poté hlavy, zad a pocením. Žádná teplota, žádná ztráta čichu a chuti. Nic, jen ten zpropadený virus a stoupající obavy z budoucnosti.

Vypadalo to jako veliká únava. Celý den jsem ležel a poznal zákeřnost měkké matrace. Jako příslušník rizikové skupiny z titulu věku, zavolal jsem svému lékaři, aby mi napsal něco na bolest zad, ale jeho reakce byla blesková. Co nejdříve se objednejte na test! V pátek odpoledne jsem obvolal ve městě všechny možnosti a zjistil jsem, že nejbližší termín nabízí nemocnice u sousedů a to v pondělí ráno. Přestěhoval jsem se do karantény v prázdném bytě na venkově a v pondělí absolvoval onen test. Bylo mi řečeno, že bude li výsledek negativní, dostanu do dvou dnů zprávu a v případě pozitivity mne zkontaktuje KHS.

V úterý v noci přišla SMSka a sdělila mi, že jsem pozitivní. Byl jsem zařazen do registru infekčních chorob a vyzván k následnému zaregistrování na Covidlabu, vyplnění dotazníku a informování svého lékaře. To jsem ve středu ráno učinil, byl mi doručen e recept na Paralen a Sanorin s tím, že mám po deseti dnech zavolat, na kontrolní test nemusím a budu li se cítit dobře, mohu do výroby. Hygienici mne nekontaktovali, nikdo se mne na nic neptal a jen to utvrdilo mé přesvědčení o státní neschopnosti a šíleném chaosu.

Sedím sám v prázdném bytě, celé dny koukám na televizi a sleduji postupný kolaps českého zdravotnictví. Musím přestat, protože je to velmi depresivní a člověk, jehož se to bytostně týká, začíná mít pocit, že on je tím viníkem a kdyby byl zodpovědnější, nemuselo se to asi  vůbec stát. Přitom jsem velmi zodpovědný, myju si ruce padesátkrát denně, všechno doma i v zaměstnání dezinfikuju, roušku nosím i tam, kde nemusím a můj život se smrsknul jen na práci a domov. Ale dávno je jisté, že je mezi námi mnoho lidí nezodpovědných a lehkomyslných, kteří nikdy nebudou dodržovat žádná pravidla. Policie objeví ve sklepě hospody navzdory všem nařízením popíjet bandu kreténů a ti dostanou pokutu po pětistovce. K smíchu! Přestávám tomu všemu rozumět a budoucnost vidím černě. Díky idiotům ve vedení země a všem ostatním v davu. A  spousta pseudocelebrit je v tom ještě podporuje.

Nevím kdy a jak to skončí. Ale vím jistě, že už to není legrace.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Nohava | pátek 16.10.2020 13:09 | karma článku: 41,10 | přečteno: 6734x