Koronavirus se tetelí blahem

Epidemiologové versus ekonomové. Tak rozšifrováváme souboj posledních dnů, který určuje budoucnost a zdraví společnosti. 

Nechci být špatným prorokem, ale dle mého je rozvolňování minulých restrikcí předčasné. Mám neměnný názor, že Číňané lhali a lžou světu, že WHO jim jde na ruku a ostatní jen zírají a reagují připosrale, nedbale a pozdě. Po zklidnění stavu, i když za cenu mnoha zbytečných obětí, rozhodla česká vláda o uvolnění dle nich tvrdých omezení a tradičně zmatečně a neorganizovaně vrátí lidem bývalou volnost. Ukazuje se tady nezdravý vliv všelijakých lobistických nátlakových skupin, které nikdy nikomu, kromě jich samotných, nepřinesly nic dobrého. I přes varování epidemiologů, že této rozvolňování je předčasné a nebezpečné. Chápu, že chtějí žít  cestovky, dopravci, hoteliéři a jiní podnikatelé a podnikavci, ale zdraví národa by mělo být prioritou. I za cenu všeobecného zchudnutí společnosti, která to jistě snese a bude to mít možná v budoucnu i pozitivní rozměr.

Koronavirus, živý organismus, byl zatlačen do kouta, ale v době, kdy mu měl být zasazen smrtící úder, je nepochopitelně rozvázán a vypuštěn zpět do arény. Tato tragická chyba nás bude ještě mrzet. 

Autor: Jiří Nohava | neděle 3.5.2020 13:52 | karma článku: 16,30 | přečteno: 496x