Klaus je zhnusen svoji vlastní politikou.

Vláda je neschopná a tak se opratí chopil všehoschopný prezident. Jen on je tím jediným věrozvěstem a je schopen převézt své věrné přes poušť.

Ovšem on je tím, jenž má velký podíl na této nevábné a k životu čím dál méně vhodné džungli a proto jako zakladatel tohoto smetiště by měl znát cestu k východu. Je diskutabilní, jestli jeho retroaktivita není pouze samoúčelná a určená k osobnímu prospěchu, jako ostatně spousta jeho kroků v minulosti. Najednou se v něm asi hnulo svědomí, má li nějaké a začne se zajímat o věci veřejné. Jeho oblíbenci zklamali, ale on to nerespektuje a trvá na svých svéhlavých a umíněných tezích. Ohání se ústavou, ale mnoho let protiústavního a protizákonného působení jeho lidí jej vůbec nedojímá. On zasadil semínko  a dnes všichni sklízejí trpké plody jeho nekontrolovaného a špatného rozhodování. O jeho schopnostech rozumného úsudku svědčí postoj k pánům Michálkovi a Drobilovi v jednom z minulých, zřejmě nikdy neobjasněných případů zdejších lumpáren.

Teď už jen zbývá podepsat pakt o neútočení a dosadit na pozice ty správné kluky. Pero už si sehnal, zbývají ti schopní lidé.

Autor: Jiří Nohava | čtvrtek 14.4.2011 21:04 | karma článku: 23,63 | přečteno: 2297x