Je mi z vás na zvracení, svobodní.

Nekritičtí obdivovatelé Klause, velmi kontroverzní postavy českých polistopadových dějin a jednoho z těch, kteří zapřičinili současný nevábný stav společnosti. Říkají si Svobodní, přitom jsou ale až po uši zalezlí v zadní části těla onoho pseudogénia a jejich hodnota je tím téměř nulová.

Jeden z Klausovo pohunků, jakýsi František Matějka, pátý na kandidátce strany v severních čechách, patří mezi zdejší bloggery. Záměrně nepíši diskutéry, poněvadž s ním a s jemu podobnými je jakákoliv diskuse nemožná. Pouze sesmolí oslavný článek na svého guru, zasypou jej  nejapnými frázemi a tetelí se blahem nad svým veledílem. Počkají si chvilku na reakce svých stejně postižených přikyvovačů, jaště jednou společně vychválí svého obřího narcise a jsou spokojeni. Jakmile ale zareaguje někdo, kdo má jiný názor, je zle. Formálně diskutují pouze se svými příznivci, ale ona debata se skládá jen z oslavných frází, jež asi převzali z prvomájových proslovů jiných géniů před třiceti lety. Jejich kašpárka se nesmí nikdo dotknout, protože on, ač si zde vybudoval klasický kult osobnosti, by měl mít, dle nich, minimálně bustu před Svatovítskou katedrálou. Ale to jste, holenkové, na omylu, protože spousta lidí si paměť zachovala.

Pane Matějko, touto nekomunikativností si velmi škodíte. Uvědomte si, že ne všichni Klausovo odpůrci jsou pouze anarchisti, socky nebo komunisti. A váš oslavovaný liberál o pravicové politice v Čechách léta pouze žvanil, zaštiťoval se konservatismem a uzavíral pakty s levičáky. I takový světu absolutně cizí výraz, opoziční smlouva, je z jeho dílny. Hlavně díky jemu jsme dnes tam, kde jsme, ve špatném slova smyslu.

Ale jedno vaše velké plus vám nemohu upřít. Na rozdíl od mnoha diskutérů pod anonymními nicky, jste slušný. Prozatím. Přeji vám včasné procitnutí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Nohava | neděle 27.12.2009 10:24 | karma článku: 23,41 | přečteno: 1969x