Dinosauři nikdy nevymřeli.

Dinosauři údajně za nejasných okolností vyhynuli před pětašedesáti miliony let. Jde ovšem o velkou blamáž, neboť v české zemi velmi dobře přežívají dodnes.

Být dinosaurem je v našich podmínkách celkem terno. Jako tehdy v druhohorách i dnes jde o vrcholové predátory, kteří jsou si velmi podobní. Mají velké zuby, obrovská břicha a neustálý hlad. Všechno se před nimi třese a kam vstoupí, tam sto let tráva neroste. Nepatrný rozdíl je v tom, že tehdejší saurové se na rozdíl od těch dnešních neshlukovali v politických stranách a neměli imunitu. Možná, že to je ten pravý důvod, proč se dlouho myslelo, že z povrchu země definitivně zmizeli.

Čeští raptoři jsou na první pohled k nerozeznání od ostatních, ovšem při bližším ohledání vyjdou najevo podstatné odlišnosti. Oni zástupci čtvrtohor mají na rozdíl od většinové populace velmi rozvinutou imunitu a posunutý práh bolesti, což jim umožňuje přežívat i v nebezpečné džungli zdejšího mafiánského prostředí. Během tohoto vlivu evoluce u nich téměř zakrněl charakter a schopnosti sebereflexe a odpovědnosti. Nemajíce zde přirozených nepřátel, tudíž se jejich populace zdárně rozrůstá.

Po vzoru svých pravěkých předků tedy zástupci nejodolnějších druhů plení čtvrtohorní středoevropskou kotlinu a zdárně prosperují. V jejich stopách se prohánějí stáda menších, ale stejně výkonných a nebezpečných stvůr. Asi jenom brzký pád nějakého meteoritu ukončí jejich zkázonosný pobyt na zemi.

 

Autor: Jiří Nohava | sobota 12.3.2011 15:40 | karma článku: 12,51 | přečteno: 1757x