Brožová s Paroubkem jako milenci

Jestli je Kateřina Brožová symbol něčeho, tak solidnosti, solidárnosti a slušnosti určitě ne. Velká část národa to ví, avšak Paroubek to zjistil pozdě. Ovšem do světa vytrubuje, jak mu to nevadí a jak je se vzniklým stavem spokojen. Pravda je ale, jako vždy, úplně jinde. Je za vola a má z ostudy kabát, na který si sám střihl.

Mohla by být synonymem jednoduchosti, hlouposti a vypočítavosti. Mizerná herečka a zpěvačka, abonentka na ještě horší političku, vyčůraná zlatokopka, která dostala do vínku trochu fyzické krásy, ale o to méně inteligence. Ještě před dvěma dny nebylo pochyb, jak všechno hravě zvládne. Kávu a drby v divadle, mladé kluky v muzikálech, sem tam výchovu dcery a když zbyde čas, ukázat se v parlamentu. Nebude to problém, za ty peníze a kontrola všehovšudy žádná. Jenže stačila jedna noc, pár vypitých sklenic, alkoholem rozvázané jazyky a pár dobrosrdečných rad, aby madam zjistila, že vše má rub a líc. Kolegové a známí, jindy devótní, ukázali svou pravou tvář a přerostlá barbína cukla. Sen se rozplynul, zůstala hnusná realita. Je to nejisté a ještě by mě tam ty oslintaní a podnapilí soudruzi ochmatávali. Jen aby ty mé námluvy s tím neoblíbeným šklebánem neměli nějaké dopady, kumštýři moc nalevo nekoukají.

Paroubek, stejně jako ona, mizerný herec a atrapa politika, bez charismatu, neoplývající ani zbytkem  přitažlivosti a inteligence, si myslel, že tato vyžilá figura mu přihraje nějaké voliče a zajistí další bezpracná léta v popředí. Zariskoval a pustil se do otevřeného střetu se spolustraniky ze severu. Ale první ránu dostal od někoho, kde to nečekal. Nebyla od Foldyny, ale od svaté Kateřiny. A to je dobře. Poněvadž když nevyšlo spojení těch dvou hrdliček, jež by jistě po prohraných volbách poslalo Paroubka do věčných lovišť, udělají to teď snad jeho spolustraníci hned a s ještě větší radostí.

Brožová se vrátí ke své ubohé podstatě, Paroubek taky, ale spousta svinstva zůstane. A co bude Roko a Barbí dělat? Můžou si třeba otevřít hospodu. On tam bude dělat strašáka do zelí a madam pinglovat. Pak by snad nějaké štamgasty přilákali.

Autor: Jiří Nohava | sobota 13.6.2009 14:55 | karma článku: 35,60 | přečteno: 1911x