Babiš si z nás dělá legraci?

Minulost byla vždy ke zrádcům nemilosrdná. Co hrozí těmto tvorům, kteří nesou zodpovědnost za smrt tisíců lidí? Snad až tato zlá doba pomine, spravedlnost je dostihne a narovná vše křivé.

To co mělo nastat už dávno, zodpovědní představili veřejnosti s velkou slávou dnes, po měsících trvání pandemie. A aby to nebylo tak jednoduché, máme tady zase českou specialitu. Zavření všeho, ale tisíc výjimek k tomu. Jaký to má smysl, to nikdy nikdo z pomazaných veřejnosti nevysvětlil. Proč nezavřeli třeba trafiky, květinářství, železářství nebo realitky, ví asi jen soudruh velkomožný. Nejsem žádný Einstein, ale ani úplný magor, ale tohle my nedává žádný smysl. Je to zas asi jen úlitba nějakým spřáteleným adresám.

Sem tam udělají nějakou tiskovku, sdělí veřejnosti jen to, co se jim hodí a dál blahosklonně přihlížejí devastaci zdravotnictví. Vymyslí nějaké pseudoopatření, ale to platí až za tři dny, i když jde hodiny a o životy. To, že spousta lidí jsou hovada, je fakt, ale to se ví už dávno. Ale že někdo, kdo by měl mít zodpovědnost za jakousi strategii v této zlé době, ve funkci, do které se sám delegoval a je za to velmi dobře placen to nechápe, je alarmující. Pořád se odvolávat na zodpovědnost někoho, kdo nemá ani základní atributy slušnosti, je trestuhodné. V době temna mají nastoupit zákonná nařízení a tvrdými restrikcemi je vymáhat, jinak to bohužel nejde.

Mají něco, co také dost dobře nechápu. Zodpovědnost, ale politickou. Znamená to, že ten strejda, jehož setrvání ve funkci je už neúnosné, se schová a následně přesune někam do tepla na ambasádu. A to, že tady léta škodil a ještě za to dostal královsky zaplaceno, je zapomenuto.

Není to jen specialita současníků, toto vynalezli už soudruzi v době dřevěné a jejich následovníci to s povděkem přijali za své. A my mlčíme, občas zanadáváme u piva a čekáme, že to za nás někdo vyřeší.

Ptám se slušné veřejnosti, jak dlouho jim to ještě budeme trpět? Musíme čekat na dobu, až tato země bude totálně zdevastovaná a hřbitovy plné nevinných lidí?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Nohava | středa 21.10.2020 17:07 | karma článku: 18,49 | přečteno: 627x