Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zaměstnanec mne pomluvil – nebudu chodit do práce

Chování ministrů za TOP09 ohledně úředníka Bátory je vrchol vší arogance. A tím nemyslím vrchnostenskou zpupnost těchto ministrů, kteří by se rádi zřejmě vrátili do časů monarchie, kdy jakékoliv špatné vyjádření proti vrchnosti znamenalo osobní likvidaci. Myslím tím fakt, že Bátora slouží pro farizeje z TOP09 jen jako záminka.

To, že veškeré tanečky ohledně Bátory (jehož názory nemám rád, ale nevím konkrétně, jak mohou jeho práci negativně ovlivňovat) jsou ze strany TOP09 jen záminka, potvrzuje několik skutečností. První skutečnost je, že vrchní ministr mravnosti pan Kalousek byl ten, kdo Bátoru fakticky vyzdvihl do vyšších úřednických pater jmenováním do správní rady firmy Škodaexport (výmluvy ministra, že ho neznal, neobstojí, buďto je lempl, který jmenuje do správních rad kohokoliv, aniž si ověří, kdo to je anebo opět lže – pardon mystifikuje). Druhá skutečnost je fakt, že Bátorovi údajné urážky ministra Schwarzenberga (jež sám je znám tím, že pro silná slova nechodí daleko) byly publikovány dlouho před tím, než se jich TOP09 chytla a taktéž TOP09 neměla nic proti tomu, když Bátora vstupoval na MŠ v době, kdy ODS vznesla určité výhrady vůči tomuto úředníkovi.

Ovšem to co mně rozčílilo snad nejvíce byla skutečnost, že si ministr Kalousek bere do huby soukromý sektor. On, jehož strana likviduje střední třídu tím, že se jí a hlavně podnikatelům snaží co nejvíce zvednout daňovou zátěž, si drze dovolil srovnat problém Bátora se soukromým podnikatelským sektorem. Jeho slova o tom, že by si žádný manažer nenechal zaměstnance, který ho pomlouvá a okamžitě by ho vyhodil znamenají, že pan Kalousek nemá vůbec představu o tom, jak to v soukromé firmě funguje (a je to vidět i na jiných jeho krocích, že nemá absolutně žádnou představu o fungování v soukromé sféře). Jakýkoliv dobrý manažer totiž posuzuje své zaměstnance především dle odvedené práce. V podstatě v každé firmě dochází k pomlouvání šéfa a na úrovni toho šéfa záleží, jak s tím naloží. Jistě, jsou jasné urážky, které by nesnesl nikdo (nebo například výhrůžky násilím apod.) nicméně situace, kdy někdo někam napíše něco jako „ten náš chudáček starý…“ jsou poměrně běžné a pokud by se každý takovýto zaměstnanec vyhazoval, nebyl by zřejmě nikdo, kdo by pracoval. Záleží tedy na mentální úrovni manažera, jak se s tím vypořádá.

Ale řešení typu Kalousek a TOP09 by v soukromé sféře nemohlo existovat. Pokud by například finanční ředitel přestal chodit do práce na protest proti tomu, že provozní ředitel odmítl vyhodit zaměstnance, který na facebooku o něm něco napsal, okamžitě by byl správní radou či majitelem odvolán a vyhozen on sám. Nemluvě o tom, že právně, jak již někdo podotknul, ani za něco takového vyhodit zaměstnance v soukromé sféře nejde. Pokud by nějaký šéf vyhodil kohokoliv za nějaké údajné pomluvy bez pravomocného soudního rozsudku, firma by zřejmě zaplakala nad soudními výlohami a doplaceným platem po prohrané soudní při, nehledě na útoky odborů apod. Zde je vidět ohromný názorový rozdíl ve smýšlení vrcholových politiků TOP09 ohledně soukromé a státní sféry. A nejen o možnostech někoho vyhodit, za dobu Kalouskova fungování ve vládách došlo k nevídanému, příjem úředníku ve státní sféře je vyšší než ve sféře soukromé. Zde by se měl ministr Kalousek hlavně o něco snažit a nehrát si na Mirka Dušína státní správy zejména když každý ví, že patří spíše mezi Bratrstvo kočičí tlapky.

Co je tedy hlavním cílem snahy TOP09 vyhrotit situaci kolem Bátory? Osobně se domnívám, že TOP09 narazila na horizont svých ekonomických schopností. Státní finance se dle všeho zcela vymkly kontrole a ministr Kalousek je natolik inteligentní aby pochopil, že víc již nedokáže. Dle mně je vše jen maskování ústupu z bojiště a pokus shodit vinu za neschopnost na někoho jiného.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Neuman | úterý 23.8.2011 13:18 | karma článku: 32,96 | přečteno: 1903x
  • Další články autora

Jan Neuman

Jak Západ ovládl svět a proč je nyní v krizi

Mnoho současných politiků, a především filozofů se domnívá, že Západ – tedy země tzv. euroatlantického kulturního okruhu (což můžeme zhruba upřesnit na státy Evropské Unie, Velkou Británii a státy USA a Kanady) jsou v krizi.

14.3.2023 v 19:32 | Karma: 18,90 | Přečteno: 627x | Diskuse| Ekonomika

Jan Neuman

Jak netradiční spiknutí megakorporací a levice zmanipulovalo US prezidentské volby

Historie je plná zajímavých příběhů kdy často pachatelé v naivitě prozradí, jak zločin plánovali a připravovali. Podobný ale bohužel aktuální a autentický příběh přinesl americký časopis Time.

12.2.2021 v 18:42 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Politika

Jan Neuman

Jak mainstreamová média podléhají stejným dezinformacím jako amatéři aneb proč jim nevěřit

Již jsme slyšeli mnoho o filtrovaných bublinách na sociálních sítích, o místech, kde se setkávají lidé stejných názorů a kde se šíří dezinformace, omezuje se opoziční či jiný názor a kde se jinak spořádaní občané radikalizují.

17.12.2018 v 11:13 | Karma: 26,34 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Média

Jan Neuman

Cenzura sociálních sítí – ochrana demokracie či cesta k totalitě?

Mnozí z vás se setkali v poslední době s mizejícími účty lidí na sociálních sítí, některým byl účet zablokován či zrušen bez vysvětlení či za marginální prohřešky.

30.7.2018 v 14:38 | Karma: 28,45 | Přečteno: 710x | Diskuse| Společnost

Jan Neuman

Nastal počátek konce NATO?

Člen NATO vyzbrojen nejmodernější výzbrojí za pomoci islámských milicí které jsou známé použitím bojových plynů proti civilistům útočí na spojence NATO v boji proti islámskému státu v agresi proti suverénnímu státu ...

21.1.2018 v 14:23 | Karma: 34,95 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik