Jeden den v Praze

Jak jsem ztravil jeden den v Praze se svým nejlepším kamarádem Jardou aneb šlapky, žebráci, chlast a Nojby

Včera večer (pátek) jsem večer nasedl na vlak a jel do Mostu za rodinou. Cesta vlakem byla dobrá, protože jsem měl sám celou kajutu v první třídě pro sebe a nikdo se ke mě nenacpal. Buď jezdí první třídou, tak málo lidí nebo všichni jezdí ve druhý. K rodičům jsem dorazil asi kolem desáté hodiny večer a byl jsem pěkně unaven. Jenom jsem je pozdravil, mámě jsem předal věci na vyprání a šel jsem spát k ségře do pokoje, protože jsem se musel připravit na zítřek. Měl jsem totiž v plánu zajet do Prahy za jedním kámošem. Původně měl přijet on za mnou, ale prý má nějaké finanční potíže (což nechápu, když žije v hlavním městě) a tak jsem se rozhodl, že za ním pojedu.

Druhý den ráno jsem vstával brzy v šest hodin a pomalu jsem se připravil. Nejdřív jsem se upravil v koupelně, pak jsem se nasnídal a pak jsem se nageloval atd. abych byl atraktivní. Do Prahy jsem dorazil až v deset hodin přitom podle jízdního řádu jsem tam měl být v půl desáté. Neměl jsem proto čas se nasnídat a ihned jsem musel vyrazit do jedné restaurace, kde jsem měl sraz s mým kamarádem – Jardou. Jarda je můj nejlepší kamarád, kterého mám, ale už jsem se s ním skoro 7 let neviděl. Naposled, když mi bylo asi 14, myslím.

Dorazil jsem do restaurace a on nikde. Naštěstí to byla restaurace s tradiční Českou kuchyní v centru města a tak jsem si objednal Svíčkovou. Když jsem jí dojídal tak akorát přišel Jarda. Skoro jsem ho nepoznal. Dali jsme si ještě pivko a pak jsme šli. Zacvakal jsem to i za něj, když má ty finanční problémy. Jenom za tu Svíčkovou a 2 piva jsem platil skoro 500,- ale tak co. Ta Svíčková byla fakt dobrá. Šli jsme spolu přes Karlův Most na tramvaj a on mi jel ukázat, kde teď pracuje a kde bydlí. Práce teda nic moc, dělá kancelářskou krysu pro jednu firmu přes plastový okna, ale prý plat je dobrý a tak tam zůstane dokad si nenajde něco lepšího. Poté mi jel ještě ukázat svůj byt, to už bylo lepší. Bydlí tam se svojí přítelkyní, s kterou jsem já kdysi chodil týden na základce a on mi ji pak přebral. Ale tenhle spor jsme si už vyřešily. Zůstal jsem u nich až do šesti večer a trochu jsme spolu popíjeli. Pak jsem vyrazil pomalu na Florenc na Autobus do Mostu. Stavil jsem se ještě v Paladium v Burger Kingu, abych se navečeřel. Dal jsem si tam 2x Cheesbuger a pak ještě v KFC pár Stripsů. Takhle jsem se v jeden den ještě nepřejedl. Nechal jsem zhruba další dvě stovky. Když jsem pak vyšel před Paladium na tramvajovou zastávku a čekal jsem na tramvaj, tak se mě hned nějaký somrák zeptal jestli prý nemám nějaký peníze. Řekl jsem mu, že ne a když viděl, že u mě nemá úspěch šel hned otravovat další lidi. Dokonce i na taková slaďoulinké slečny si dovolil. Měl jsem chuť rozbít mu hubu, ale byl jsem nagelován a tak jsem si nechtěl zkazit účes. Ještě než přijela tramvaj, tak se kolem mě prošli nějaký dvě prostitutky: „Nechceš si s náma trochu užít?“ povídá da jedna a druhá zahvízdala. Jenom jsem zakejval hlavou a odvrátil od této lidské špíny pohled.

Pak jsem šel na Florenc na autobus, jenže žádný už nejel. Musel jsem tedy vzít taxík na Dejvickou odkad mi jel autobus v 19:15 – čili to byl celkem fofr. Stihl jsem to jen tak, tak. Ten taxikář – zloděj – si za to naúčtoval 700,- a to měl na dveřích napsáno, že chce 40,- Kč za 1 Km.  Ale nechtěl jsem dělat scény a navíc jsem spěchal, tak jsem mu dal peníze ať dá pokoj. Domu jsem se dostal v devět hodin a jsem tak unaven, že jdu hned spinkat.

Dobrou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Neubert | sobota 26.3.2011 21:48 | karma článku: 12,64 | přečteno: 2848x
  • Další články autora

Jan Neubert

Drahý výlet v Praze 2

27.9.2011 v 18:10 | Karma: 8,31

Jan Neubert

Jak nás vykořisťují Slováci?

20.7.2011 v 20:00 | Karma: 12,00

Jan Neubert

Socky jsou do ulic

16.6.2011 v 16:15 | Karma: 10,26

Jan Neubert

Jak se zbavit lidí s obezitou?

25.5.2011 v 19:00 | Karma: 9,17