Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J95a85r21a 72R41a40n80k

17. 11. 2014 0:04

KarmaR^ Libi se mi, ze odjizdi i se svoji flotilou z Australie jako mokry pes, vim, ze se pouziva jine slovo, ale nechci byt smazana.

Stephen Harper at G20 tells Vladimir Putin to 'get out of ...

http://www.cbc.ca/.../stephen-harper-at-g20-tells-vladimir-putin-to-get-out-of-ukr...

21 hours ago - Annual summit dominated by Western anger towards Putin. The Canadian ... Vladimir Putin gets frosty reception at G20 summit 2:55. Close.

Stephen Harper heads home after headline-grabbing G20 ...

http://www.cbc.ca/.../stephen-harper-heads-home-after-headline-grabbing-g20-1....

9 hours ago - Prime Minister Stephen Harper said at the end of a Group of 20 summit that placed him in the international spotlight for telling Russian ...

G20 summit: U.S., EU override Australia to put climate ... - Cbc

http://www.cbc.ca/.../g20-summit-u-s-eu-override-australia-to-put-climate-change...

11 hours ago - Climate change was thrust into the spotlight at the G20 summit after the U.S. and China signed an unexpected greenhouse gas reduction deal ...

Vladimir Putin leaves G20 after leaders line up to browbeat ... http://www.theguardian.com › World › G20 Brisbane 2014 15 hours ago - Vladimir Putin quit the G20 summit in Brisbane early saying he needed to ... Putin as an isolated figure at the summit, he has continued to forge

1 1
možnosti
Foto

J15a68n 52N40e44t90o53p21i46l

17. 11. 2014 0:09

Lidé si to nebezpečí snad konečně začínají pomalu uvědomovat. Ve finále ale nakonec musí konat ti, kteří mají tu moc něco změnit. Máte pravdu, že Putinovo přijetí na summitu G20 bylo hodně chladné. Stále mám ale dojem, že to těm politikům zcela nedochází. Podal by někdo ruku Hitlerovi ? Nejsem si zcela jist, jestli by ho na nějaký summit někdo vůbec pozval.

1 2
možnosti

M37i25l62a95n 42R20a93d73e27k

16. 11. 2014 20:58

trefa a za to karma R^

1 1
možnosti

Mluvíte mi z duše. Napadlo mě, jaká by byla reakce, kdyby si putin pro vojenské lodě z Francie prostě přišel. Jaká je ochota NATO a evropských armád jít do otevřeného konfliktu? Rusové , stejně jako islamisté, zřejmě boj a umírání milují, u nich není problém vstoupit do války. Evropané milují svobodu, ale současně i své pohodlí a politici neumí před lidi předstoupit s pravdou ,která ohrožuje jejich předvolební preference. Ti naši jsou navíc konfidenti Kremlu . Nejslabší článek v Evropě je Česká republika a pokud by putin obsadil nás, což je možná za pár hodin, bylo by to patrně bez boje a geopoliticky by se dostal do středu Evropy a NATO. Při úvahách , co všechno by mohl putin spustit , mi připadá , že jsme všichni příliš v klidu. A s tou kolaborací a vlastizradou s Vámi souhlasím. Nic jiného by si nezasloužili.

3 2
možnosti

Sice karma, ale chybí mi tam úvaha o tom, jak Evropa a celý euroatlantický svět Rusku naivně pomáhal zvednout se po krizi, do které se dostal v době pádu komunismu. Jednat nenažranost v obchodě (mohu něco prodat do Ruska, tak to tam prodám), jednak naprostá naivita, že postsovětské Rusko nebude imperialistické a agresivní, když imperialistické a agresivní bylo už za carů i za bolševiků.

Jsem euroskeptik, což mi v těchto diskusích mnozí lidé vyčítají a předhazují mi rusofilství. Já jsem však euroskeptik nikoli jako rusofil, ale naopak jako člověk, který už 25 let tvrdí, že Evropa a USA jsou vůči Rusku příliš servilní (a ještě více to platí o evropské servilitě směrem k muslimům, což mě znepokojuje ještě více, ale je to na jinou diskusi, jelikož tento článek je o Rusku a nikoli o muslimech).

0 0
možnosti
Foto

J20a35n 84N24e10t25o25p85i90l

16. 11. 2014 15:15

Nepřu se s Vámi v tom, co píšete na úvod příspěvku. Neříkám, že bych plně souhlasil, ale asi bychom se v lecčems shodli. Nicméně článek byl už tak jako tak dost dlouhý a příliš dlouhý článek se rovněž stává kontraproduktivním.

Na rozdíl od Vás jsem sice eurooptimista, použiji-li Vaši terminologii, ale tentokrát bychom se asi opravdu v něčem shodli. To, zda bylo správné předpokládat, že je Rusko reformovatelné, je zase téma na jinou debatu, případně jiný článek. Mám-li říct svůj názor, politika vůči Rusku nebyla podle mě správná, ale na druhou stranu by podle mě bylo ještě větší chybou považovat Rusko apriori za nepřítele i tehdy, nemá-li diktaturu a diktátora. To, co označujete za naivitu, bych nenazval naivitou, ale naopak správným přístupem v duchu Václava Havla, který řekl "Chcete nám pomoci ? Pomozte Sovětskému Svazu". Chybu spatřuji spíše v tom, že si Západ ve své nafoukanosti a naivní (zde bych použil toto slovo) pýše nepřipouštěl možnost, že se z Ruska opět může stát diktatura. To je chyba. Pomáhat druhým budovat svobodu a demokracii není naivita. Naivita je myslet si, že se to musí podařit.

1 0
možnosti
Foto

On uz chce davat Zemanovi provaz8-o Pro Krstapana, co tohle jsou za lidi?

6 5
možnosti
Foto

Co je císařovo, císaři, co je boží, Bohu, a co je sprosťákovo, sprosťáku.

3 4
možnosti

Jedno orientální přísloví říká: "Nejnebezpečnější je medvědice, která přišla o své mladé." Že se ta medvědice může jmenovat Máša, nemusím snad vysvětlovat. Já jsem se po nástupu Jelcina nestačil divit, jak snadno jednotlivé republiky pouštějí. Třebas Srbové se snažili odchodu svých částí zabránit. Říkal jsem si, že Rusové musí mít velké vnitřní problémy a nejsou akceschopní, ale až se z nich vyhrabou, že se budou snažit to zvrátit. Situaci ve vedení Ruska stabilizoval až Putin a teď se snaží dobýt vše, co jeho předchůdci z jeho hlediska tak lehkomyslně pustili. Velké ruské menšiny ve všech těchto státech jsou k tomu dobrou záminkou. Možná, že se takto na to dívají i mnozí západní politici a nemíní si kvůli tomu moc pálit prsty. Kdyby se to Rusům podařilo zvrátit, tak to by byla špatná zpráva pro nás. Protože další na řadě, kteří by dostali "pozvání k návratu", bychom byli my. Proč my? Využili by velmi početné komunistické menšiny, která u nás je.

4 0
možnosti

J66a64r30a 42R86a12n28k

17. 11. 2014 0:07

Jelcin mel smulu, za jeho vlady se vraceli desetitisice vojaku ze zemi, ktere "hlidali" pred imperialisty;-O, neexistovalo zamestnani pro vsechny, doba byla zoufala, o tom se u nas nepsalo?

1 0
možnosti
Foto

tyto amatérské dedukce se mohou napnit jen v případě, že samotné obyvatelstvo bude mít zájem na jejich provedení - tak jako na Krymu

2 9
možnosti
Foto

Karma!

Že jste to trefil, je vidět z toho, jak tu kremlomilci ječí.

9 1
možnosti
Foto

J78a70n 17N11e86t33o96p22i79l

16. 11. 2014 13:44

Ano, máte pravdu. Míra křiku těchto lidí bývá někdy docela slušným lakmusovým papírkem.

6 0
možnosti
Foto

Putin nemá žádné plány, pouze hraje šachy.

1 6
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik