Zeman nám ukradl stát

Na krádež musí být zpravidla dva. Bezcharakterní zloděj a hloupý najivka, který se nechá okrást, protože se domnívá, že jemu se nic tak podlého nemůže stát.

 

Samozřejmě, že velkou roli hraje občanská lhostejnost a zbabělost. Zjistí-li lupič, že jeho chmatácké kousky jsou bez trestu a přehlíženy, nebo dokonce částí veřejnosti kvitovány obdivem, stává se zloděj legendou a jeho nakynuté ego zcela naruší normální funkce mozku.

Zlodějíček, říkejme mu Zet, není v galerce neznámý. Demokracii začal vykrádat již od roku 1989. A nebyl na to sám. Pod zářícím svícnem náhle do klína spadlé demokracie se v podsvícnové temnotě začali shlukovat lupičské gangy, které si ve finále svá teritoria rozdělili Opoziční smlouvou. S heslem "padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina" začala akce "čisté ruce" stylem "urvi co urvi, co neurveš zkurvi".
A tak jsme nečinně a mnohdy i s otevřenou pusou sledovali loupežnické kousky, jako:
 
Aféra Bamberg
Aféra Český dům
Aféra Lidový dům
Aféra Olovo
Amnestie Václava Klause
CASA C-295
Čapí hnízdo
IZIP
GROSS   
Kauza bytů OKD
Kauza Diag Human
Kauza Justiční mafie
Kauza Lehké topné oleje
Kauza Mostecká uhelná
Kauza Nagyová
Kauza ROP Jihozápad
Kauza ROP Severozápad
Opencard
Pandur II
ProMoPro
Saab JAS-39 Gripen
Státní zakázka na sanaci starých ekologických zátěží
Strýček Vik

    
Z lupičů se stali legendy a hrdinové národa, kteří vykastrovali pravidlo slušnosti, že normální je nekrást a nelhat, a posvětili své narcistické chtíče národním znásilněním vědomí, že je zcela normální krást, lhát, podvádět a loupit.

Vědomě a soudem prokazatelně lhát, osočovat oponenty, prohlašovat je za šašky či choromyslné, to může jen ten, který si je jist, že je nepotrestatelný. Pokud hlava státu žije v představě beztrestnosti, pak principy demokracie a vláda selhaly a zřízení demokratické není. Pokud si hlava státu myslí, že je vrchním velitelem policie, pak vláda a demokracie selhala. Pokud hlava státu, děkuje policii za to, že byla porušena základní práva občanů, zakotvena v ústavě, pak nám byla demokracie Milošem Zemanem již ukradena.

Právní výklad odvysílaný v podplacených médiích

 

Autor: Jana Netolická | středa 13.4.2016 14:23 | karma článku: 29,77 | přečteno: 1482x