Diskuse

Líp nebude

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M37i86l68a72n 54K15e86s81l

20. 11. 2020 23:02

Lépe není, nebude a ani nikdy nebylo.Jsem děd velmi starý.Narodil jsem se do velké hospodářské krize.V krizi a ani po ní, nic moc.Když mohlo být po válce lépe,tak lidé raději volili komunisty než kormidelníky z doby krize.Asi nebyli spokojeni s tím jak se tehdejší vláda s krizí vyrovnala.Po krizi došlo k válce a k okupaci.Bída,strach,nic radostného.Po válce se partaje hádaly a kde se vzal tu se vzal měli jsme socialismus.Kromě několika jistot jako zaměstnání,nějakou výplatu,něco do huby a vědomí toho,že když budeš držet hubu a krok tak to přežiješ, jsme doklopýtali k současnosti.No,že bych nyní zrovna výskal radostí.Marně si lámu hlavu,přemýšlením,kdy bylo dobře.

0 0
možnosti
Foto

Bejvávalo, bejvávalo, bejvávalo dobře.

Tuto píseň kdysi zakázali komančové zpívat.

0 0
možnosti
PC

Dosud jsem nepoznal politika, který by se nakonec více či méně nezpronevěřil svým původním myšlenkám a slibům. A to nejen v době, kdy žiji, ale i v dobách historických, a nejen u nás.

Z tohoto důvodu jsem se stal apolitickým, přestože se o dění zajímám. Změna nemůže nastat, dokud nebude vůle po změně celého systému (neplést s režimem!). K tomu však nelze dojít za současného celospolečenskeho vědomí.

0 0
možnosti
JR

J90a55n 40R65á88ž

20. 11. 2020 19:24

To, že jste naplněný skepsí je dnes normální stav u lidí zajímajících se o politiku. Ale že se o politiku vůbec zajímáte, vylučuje, že jste apoltickým člověkem. Jsem na tom obdobně a je to důvodem pro můj dnešní zcela neutrální postoj k politice, ale není to důvod být apoltickým. :-)

0 0
možnosti
PC

Nepoznal jsem politika, který by se nakonec více či méně nezpronevěřil svým původním myšlenkám a slibům. Dokazuje to i pohled do historie, nejen té naší.

Přestal jsem tudíž věřit politikům, cca 20 let jsem apolitický. Nejde u mne o pesimismus nebo nezájem o dění, ale spíše o čistý realismus. Změnu vidím pouze ve změně celého systému (neplést s režimem!), což se mi ovšem zdá dost nepravděpodobné.

0 0
možnosti
PC

* omylem vloženo podruhé!! - tento příspěvek se mi totiž původně nezobrazil.

0 0
možnosti
Foto

ANO...nebo se pletu? Říkali snad něco jiného?

0 0
možnosti
VN

Ne, nepletete se. Ale snad byste nevěřil každé ptákovině, v tomto případě konkrétně čápovině?

0 0
možnosti
JL

Taky hádám, že líp už nebude. Čína bude expandovat, Turek bude strašit, Brusel bude otravovat, Francie a Německo nic neudělají s islámisty, Země se bude dál zahřívat, lidí bude přibývat, imigrantů bude přibývat a inženýři zdokonalující energetická zásobování nám uberou na příjmech. Zapomněl jsem na něco? PS: Amerika nás už nebude ochraňovat. PSS: Do důchodu se půjde v 70. PSSS: ženské už nebudou chtít chlapy, jen sebelásku.

1 0
možnosti
VN

R^R^R^ PSSSS: nebudou ani ženské ani chlapi, jenom bezpohlavní osoby. Ovšem otázka "Osobo, nešly tudy děti?" bude i tak považována za nekorektní. A protože se nebude smět naznačit ani vzrůst a věk, bude otázka správně znít "Osobo, nešlo tudy osoby?"

1 0
možnosti
AL

Politici nejsou nic jiného než běžný vzorek běžné populace, které si tam ten zbytek lidí ve svobodných volbách naprosto svobodně zvolil. To my sami si volíme lidi bez vizí a bez myšlenek na dobro národa. PApež Benedikt ve Spe salvi: "Žádné pozotivní uspořádání věcí se nemůže podařit tam, kde zdivočí lidská duše." A todle je ten náš hlavní problém...

2 0
možnosti
VN

Nesouhlasím, že by politici byli vzorek běžné populace. Myslím politiky na vrcholu té pomyslné pyramidy. Na to jsou opravdu zapotřebí specifické předpoklady. :-)

3 0
možnosti
Foto

Doba, kdy politici měli vize a na mysli dobro národa, jsou dávno pryč.

Zdroj: https://nesrsta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761229

Kdy a kde tomu tak bylo?

Pokud možno bych prosil datum, místo a jméno. Jedině tak v třetihorách.

1 0
možnosti
VN

Ano, je to dávno. Ale co třeba Abraham Lincoln, Tomáš G. Masaryk, Winston Churchill nebo Charles de Gaulle?

2 0
možnosti