Bezuhlíkový hokej

Tak jsme si vydechli a můžeme zase zklidnit nerva. Sice jsme si jeli pro zlatou a přivezli bramborovou, ale nakonec to vůbec nevadí. Vždyť dneska jsou brambory kolikrát dražší než banány. 

Někteří experti i fanoušci si myslí, že se zase začíná blýskat na lepší časy a že až se bude za pět let hrát opět u nás, tak to celému světu natřeme. Tak uvidíme. Tedy snad uvidíme, protože budoucnost ledního hokeje je tak trochu ve hvězdách a hlavní důvod, proč Česko získalo pořadatelství MS 2024, je ten, že má hodně rybníků.

Na rybníku to totiž kdysi celé začalo a na rybníku to taky může brzo skončit. Švédové, rozlítostnění tím, že se jim, narozdíl od nás, nepodařilo získat zlatý hattrick, trošku zlomyslně pustili krátký sestřih z posledního mistrovství jisté Gretě T. Té je sice teprve šestnáct, ale už ji zná celý svět, protože ve vzduchu kolem sebe vidí uhlík. A zná ji pochopitelně i René F. z IIHF. A má z ní prý pěkný vítr, protože Greta T. se měla nechat slyšet, že vyrábět a udržovat led v klimatizovaných halách pro pár týpků, kteří po něm honí kus černé gumy, je v čase klimatické nouze trestuhodná rozmařilost, se kterou je třeba okamžitě bezpodmínečně skoncovat.

To však pořádně namíchlo Finy a protože se ukázalo, že je to dokonce moc i na samotné Švédy, rozjela se horečnatá jednání s cílem alespoň nějak omezit uhlíkovou stopu příštích mistrovství. Jako první krok se po vzoru NHL zúží kluziště, čímž se ušetří dost vody i energií. René F. se i zeptal Kanaďanů a Američanů, jestli by třeba nemohli příště přicestovat jinak než letadlem. Obratem dostal odpověď, že mistrovství světa zajímá v té jejich části světa jenom pár podivínů a kdyby měli hráči dorazit například na plachetnicích, museli by vyplout někdy v půlce února, a v tom případě by jim všem byl evropský bezuhlíkový hokej tuplem ukradený.

Mezitím se už pěkný kus Prahy taky ocitl ve stavu klimatické nouze a zahájil nekompromisní tažení proti plastovým brčkům. Kdo jenom trošku zná Prahu, tak ví, jak to v ní chodí. Jedna část si namaluje modré čáry a zakáže obyvatelstvu z jiných částí parkování. Pak se přidá další část a další a nakonec v tom lítá celé město. Takže se dá celkem oprávněně čekat, že zanedlouho neseženete po celé Praze ani jedno brčko. Jenomže brčkem to určitě neskončí, to v IIHF moc dobře vědí. Na řadu přijdou hokejky a až se do toho vloží středoškoláci, ta krásná moderní hala se zbourá a místo ní bude vznikne louka, která se nebude sekat, aby dobře zadržovala vláhu.

Tak to kdyžtak sehrajete někde na rybníku, měl René F. údajně říct Tomáši K., stojícímu chrabře v čele českého hokeje. Vezměte si příklad z Winter Classic. Hokej pod širým nebem je teď cool. Rybníků máte hafo a když některý z nich v zimě zasypete řepkou, aby vydržel zamrzlý až do května, tak to zlato tutově uděláte!

Autor: Vlastimil Nesrsta | úterý 28.5.2019 18:44 | karma článku: 16,31 | přečteno: 377x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

Svatá lež

20.5.2024 v 19:50 | Karma: 16,53

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,49

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,64