Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Lenka R.

14. 8. 2012 0:08
Něco málo o nemocničních a domácích porodech

Ve vyspělých zemích (např. Německo, Japonsko) je do systému péče o matku a dítě zahrnuta vedle klasické nemocniční péče i možnost péče porodní asistentky včetně domácího porodu. Tyto země mají dobré statistické výsledky. Naopak nejnižší úmrtnost novorozenců, kterou tak rádi argumentují čeští lékaři- je dána odlišným způsobem zpracování statistických dat -viz: http://www.aperio.cz/303/rodime-se-jak-potrebujeme. V nemocnicích ve vyspělých zemích (včetně ČR) je procento císařských řezů 25% (někde i vyšší). Císařský řez je nejrizikovější způsob porodu. Pochybuji, že by ¼ žen nebyla schopna normálně porodit.. V porodnicích se často rutinně používají postupy, které jsou v rozporu s doporučeními Světové zdravotnické organizace- a mohou poškodit zdraví rodiček a dětí- viz: http://www.azrodina.cz/1826-problematicke-postupy-bezne-uzivane-v-ceskych-porodnicich-pohledem-vyzkumu.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

4. 7. 2012 1:45
co kdyby už jste přestaly otravovat,

člověk by si myslel, že na porodu není nic důležitějšího než vaše práva, ale dítě má také nějaké právo, např. ve zdraví se narodit.

1 1
možnosti
JS

Juraj 1

19. 6. 2012 22:46
Autorce

BTW, svým přístupem kompromitujete  hnutí, za které vystupujete. Přestupte do řad LLP nebo kam a pište za ně. Sice to jméno je kamufláž jak vidle , ale o nich si normální lidi zas tak moc nemyslí. Na rozdíl od nesehnutí.

1 0
možnosti
JK

pesimistka7

20. 6. 2012 8:31
btw

Toto hnutí se věnuje i jiným "záslužným činnostem", jako je např. udílení "sexistických prasátek", či jak se ta cena jmenuje, za sexistické reklamy. Je to činnost, kdy se přiblblé reklamy (na které by většina lidí brzy zapomněla a někteří se o nich vůbec nedozvěděli), nesmyslně zviditelní udělením této ceny...

0 0
možnosti
K

katango

19. 6. 2012 21:17
Pokud vím,

tak lékaři z jednání odešli proto, že  porodní asistentky  okřikovaly lékaře včetně profesorů, nenechaly je mluvit atd. Proto odešli a řekli, že za těchto podmínek jednat nebudou, protože nemá cenu, aby tam byli.

3 0
možnosti
IH

misaviki

2. 8. 2012 12:56
Re: Pokud vím,

To je fakt hrůza, že porodní asistentka okřikla pana profesora :-) co si to blbka jedna dovolila, s panem profesorem se přece mluví jen pokud jsme tázáni.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

19. 6. 2012 21:03
SROVNÁNÍ NESROVNATELNÉHO aneb hrušky s jabkama

říkáte sotva půl pravdy.

Máte představu, o kolik je pro stát dražší zajistit dokonalý servis rodičkám doma proti stávajícímu stavu?Kolik kde lidi platí pojištění a daní v přepočtu na E a kolik ještě doplácí?

Máte představu o tom, že blbky z LLP a soukromé asistenky  vzletně hovoří o právech a povinnostech státu a velmi velmi zásadně se vyhýbají otázce odpovědnosti za průšvihy? Z vonka to vypadá, že domarodit ano, brát prachy ano, medservis poloviční  možná a odpovědnost nula? Zavoláme doktora, si poradí, a když tak se to hodí na něj?

Máte představu , jak se počítají v medicíně statistiky? Co je to dvojí slepý pokus? Jak chcete homogenizovat skupiny?Jak něco takového  můžete dosáhnout, i kdyby jste chtěla? Podařilo by se vám pochopit, že míra rizika při porodu je v hladinách promile a jak blbě se to obecně dá vyhodnotit při nehomogenních skupinách?

Co z toho jste v zahraničí pochopila a přenesla na českoun půdu? Povídejte, jak je tam  řešena odpovědnost..bezpečí novorozeněte..peníze.

8 0
možnosti
JS

Juraj 1

19. 6. 2012 21:07
Re: SROVNÁNÍ NESROVNATELNÉHO aneb hrušky s jabkama

přenesla jste to, že diskutovali vlídně a něžně. Ostatně nevím , jestli by je to nepřešlo v podmínkách , jak se vede diskuze v čr.

Na reálné faktické a věcné námitky lékařů citové výlevy a hysterické expozé a bláboly aktivistek bez reálných podkladů a alespoň jakés takés představy dosahu vlastních  nápadů? Nejsem porodník, ale takové jednání bych vydržel dost krátce.

7 0
možnosti
I

iff23

19. 6. 2012 20:57
neni tech lidskych prav nejak moc?

1 0
možnosti
MM

venenum

19. 6. 2012 20:49
Co si sama zaplatíte,

na to můžete uplatňovat svá práva.

Na nic víc - a na nic míň.

;-)

4 0
možnosti
PH

petrph

19. 6. 2012 20:41
a čí je to problém?

Jestli to správně chápu, tak na té mezinárodní konferenci jste byla právě Vy, tudíž je teď asi Vaše práce předat doktorům. ale i veřejnosti právě ty diskutované informace " jak eliminovat rizika při případném převozu z domu do porodnice z důvodů komplikací při porodu nebo po něm.". Asi nestačí jedna schůzka nějaké skupiny, ale naopak s tím seznámit celou veřejnost. Že by snad v Holandsku měli lepší doktory kteří by případné komplikace řešili lépe než ti naši? Nebo měli rychlejší sanitky? Víc nemocnic, kam lze rychleji dojet? ?Nebo mají lepší péči o maminky před porodem, tak že rizika jsou předem eliminována?

A mimochodem, jak je to ve Švýcarsku s financováním těchto domácích porodů? Hradí jejich pojištovny i ty   porodní  asistentky , nebo i těch doktorů k matkám domů?Těchto lze čekat že by si 20 procent těch žen platilo soukromé asistentky. Nebo si je platí- a  zase narážíme na ten problém u nás "západní ceny a východní platy" ,takže podobné řešení zavést nemůžeme..??

2 0
možnosti
KK

cihlarka

19. 6. 2012 22:05
Re: a čí je to problém?

Ve Švýcarsku jsou domácí porody s porodní asistentkou normálně hrazené ze zdravotního pojištění.

0 0
možnosti
MD

+R/-W

19. 6. 2012 19:09
ja jsem pro

porod kdykoliv, kdekoliv, ovsem na svoji zodpovednost a za sve penize,

vy nemluvite o pravu jako spise o povinnosti statu viz ' ..stat je zenam povinen toto pravo zajistit',

a jde vam o zodpovednostni a materialni stranku veci v pripade nepohody.

4 0
možnosti
E

Escoto

19. 6. 2012 18:59
Nějakou skutečně nezávislou studii...

... o (ne)zvýšeném riziku domácích porodů.

Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Zabýváme se aktivitami z oblasti ekologie, lidských práv, práv zvířat a témat souvisejících. Vždy v souladu s přesvědčením, že ekologické problémy je třeba vnímat spolu s jejich sociálními příčinami i důsledky a s ohledem na ně je třeba je také řešit. Naši činnost vyvíjíme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky. Cílem blogu je aktuálně informovat o tématech, kterými se zabýváme nebo tématech nám blízkých. Pod našimi články vítáme diskusi, která neslouží pro šíření nadávek, urážek, stereotypů a nesnášenlivosti.

Seznam rubrik