Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

19. 6. 2012 18:32
O naivních husičkách

Vážená Zoro Javorská, jakkoli lze pochopit Vaše stesky a touhy, přeci jen si neuvědomujete několik zásadních aspektů, které odsunují Vaše zbožná přání do dob tzv. naivních husiček, mladých či starčích paniček, které se naivně domnívaly, že něco změní svými představami ve společnosti.

1. Vaši snahu o stejná lidská práva již předem podkopalo prohlášení Evropské unie, kdy výrobky - ač se stejným názvem a od stejného výrobce - se mohou v jednotlivých zemích lišid, dle mísntích zvyklostí, ekonomických a jiných možností atd. ČIli jodust jisté známé firmy ve Francii nemusí být stejný jako jogurt v ČR nebo v Bulharsku. Tudíž, a priori, Vaše volání po stejných právech zkrátka nebostojí z dlvodu tohoto precedensu. Jednou jste byla EU takto klasifikována jako občanka jiné, možná dokonce druhé, třetí kategorie a s tím nic nenaděláte.

0 0
možnosti
MF

falm

19. 6. 2012 18:32
Re: O naivních husičkách

2. Lékařům se nedivím, že z prvního jednání odešli a na druhé nepřišli. Na jejich místě bych to udělal také. Ne z důvodu averze vůči Vašemu nosíku který je jistě rozkošný. Nejde ani o odbornost - porod může zmrvit stejně lékaž jako porodní asistentka. Hlavním důvodem je, že přeci se nevzdám dobrovolně něčeho, z čeho mám kšeft. Z tohoto důvodu jsou porodní báby nezdravou konkurencí... potencionálně i k potratům třeba prováděným posleze na černo (předpokládejme však jen ty nejčistší úmysly). Lékaři by byli proto blázni, aby Vám dobrovolně přenechávali bezesporu tak lukrativní kšeft nebo jenom jeho část. A nemyslete si. Mají mnohem silnější lobbing a konekonců, každý pes vrčí, když mu berou kost. To jen poscívenská husa kejhá, když jí zařezávají krk před cestou na pekáč..

V

0 0
možnosti
JU

Nubby

19. 6. 2012 18:23
Je nekde odkaz

na nejakou NEZAVISLOU studii, ktera dokazuje, ze domaci porod je srovnatelny, co se tyce rizik, s porodem v porodnici? Proc by zena mela rodit doma? Jen kvuli vlastniho pohodli nebo je v tom jeste neco jineho? To jsou uz zeny opravdu tak zpohodlnele, ze ani pro dobro sveho ditete nejsou ochotne hnout zadkem a dopravit se do nemocnicniho zarizeni? Jinak doufam,ze se za vyjdezd takove asistentky plati, protoze je to nadstandard a ze neco takoveho nehradi pojistovna.

6 0
možnosti
R

Roman37c

19. 6. 2012 18:26
Re: Je nekde odkaz

Nejde o pohodlí. Jde o to, že ženy už nemají tolik povinností jako dřív, tak vymejšlejí kraviny. Počínaje veganstvím, vstupováním do nejrůznějších sekt, přes zalévání květin menstruační krví, léčka pomocí mačkání prstů na noze a konče právě domácími porody.

5 0
možnosti
M

Mordred_

19. 6. 2012 18:20
Lidská práva

nejsou absolutní, ale relativní. Jinak to bude v Haagu a jinak v Praze a ještě jinak v Somálsku.

4 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1224x
Zabýváme se aktivitami z oblasti ekologie, lidských práv, práv zvířat a témat souvisejících. Vždy v souladu s přesvědčením, že ekologické problémy je třeba vnímat spolu s jejich sociálními příčinami i důsledky a s ohledem na ně je třeba je také řešit. Naši činnost vyvíjíme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky. Cílem blogu je aktuálně informovat o tématech, kterými se zabýváme nebo tématech nám blízkých. Pod našimi články vítáme diskusi, která neslouží pro šíření nadávek, urážek, stereotypů a nesnášenlivosti.

Seznam rubrik