Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Každý soudný člověk vidí, že paní Němcová být premiérkou nemůže.

Paní Miroslava Němcová je, podle mého osobního názoru, jednou z nejslušnějších osobností v celé Občanské demokratické straně (ODS). Je to pohledná a decentní dáma, která se jako středoškolačka, kdysi vzhlédla ve Václavu Klausovi a šla za ním až do krajností. Bylo mi jí až líto, když chtěla být místopředsedkyní sněmovny a poslanci ji nechtěli zvolit ani na popáté. Je poměrně výřečná, dokáže si svoje názory obhajovat, jen tak někoho se nezalekne, ale – ve vší úctě - předsedou české vlády musí být buď vysokoškolsky vzdělaný renomovaný ekonom s letitou praxí a nebo zkušený právník. Jiná volba není a být nemůže, nechceme-li tento stát úplně pohřbít! A to je rozhodující – nejen pro paní Miroslavu Němcovou a pro koalici, která ji do této vysoce zodpovědné funkce naprosto slepě navrhuje jen aby nevypadla ze hry – ale je to naprosto limitující i pro prezidenta Miloše Zemana, který to jistě vidí rovněž tak, ale právě proto, že je gentleman, to zatím nevyslovil.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.Archiv autora

Byl jsem přesvědčen, že kdyby bývala paní Miroslava Němcová nepodlehla naléhání Přemysla Sobotky a neodstoupila z kandidatury na funkci prezidenta České republiky což posvětili i někteří „přechytralí kmotři“, určitě by hodně bodovala a podle mého osobního názoru by minimálně postoupila do druhého kola prezidentské volby místo všude spícího „pána“. Bohužel, podlehla nátlaku nesoudného rentgenologa, který snad již díky stařecké nesoudnosti chtěl být prezidentem a kterému jsem já osobně, protože vždy působil a působí doposud velmi nepřirozeně, namyšleně, zamračeně až arogantně, od samého počátku přisuzoval maximálně 3% všech hlasů a - k jeho škodě - jich dostal ještě méně. Pochopitelně byl uražený, ale každý normální člověk by si řekl, vážení - nedali jste mi takřka žádné hlasy, vidím, že mě nechcete a já odcházím. Odcházím středem a důstojně, bylo toho dost a já si jdu odpočinout. Ale on se oklepal a zůstává, což potvrzuje teorie kdysi vyslovené jakým-si „Mňačkem“, který napsal něco o tom „Jak chutná moc“ a na Bilakovi a Husákovi z ÚV KSČ jsme mohli vidět v praxi, jak to vypadá, byť i oni to nakonec pochopili a dali své funkce k dispozici.

Nevím, co způsobuje, že řada slušných politiků v politice samotné úplně zblbne, přeceňuje svoje síly a nevidí, či nechce vidět, co si o nich myslí občané – voliči. Když byla paní Miroslava Němcová zmatenými špičkami ODS, po pádu nesoudného a manipulovatelného Nečase, nominována na funkci předsedkyně české vlády, ač se tam dost viditelně prosazovali pánové Kuba a Blažek, očekával jsem od ní, že řekne …..“….pánové, jsem velmi potěšena vaší nominací, vaší důvěrou, ale – bohužel – na tuto funkci, jako středoškolačka, nemám. Ráda bych vám pomohla, ale nemohu. Nemohu se zesměšnit před celým národem, který konečně očekává, že tady nastoupí předseda vlády, který bude věcem rozumět, bude energický, velmi vzdělaný a udělá tady konečně pořádek. Děkuji vám…..“ Ale paní Němcová to, bohužel, neřekla a z jejího vystoupení bylo vidět, že ji tato nominace velmi těší a že dokonce konstatuje, že je snad Miloš Zeman demokrat a nebude mu vadit, že ho kdysi kritizovala. To je ovšem, z hlediska řadového voliče, velmi smutné, protože prezident Miloš Zeman nemá jinou volbu, než Miroslavu Němcovou zdvořile odmítnout a nebude-li chtít jmenovat předsedou vlády skutečného vítěze voleb – předsedu ČSSD Bohumila Sobotku, ani svého kamaráda Michala Haška, měl by pověřit sestavením nové české vlády Jiřího Paroubka, který ty minulé parlamentní volby fakticky vyhrál a já osobně věřím tomu, že Jiří Paroubek by tu novou českou vládu dnes sestavil s nejvyšší odpovědností, byli by v ní pouze špičkoví odborníci, kterými se vzdělaný a pracovitý Jiří Paroubek obklopuje, a naše země by opět začala normálně fungovat. Uvidíme, zda Miloši Zemanovi, kterého jsem plně v jeho prezidentské volbě podporoval, půjde skutečně o stát, o naši zemi a o voliče, a nebo jen o jeho stranu SPOZ, které by samozřejmě vyhovovalo, kdyby byly volby až za rok a nebo, kdyby v úřednické vládě odborníků mohl představit lídry SPOZ již nyní. Jsem, však osobně přesvědčen, že Miloš Zeman nemá přízemní cíle, chce být lidmi oblíbeným prezidentem a rozhodne jako skutečný státník správně.

 

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21                             

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Němec, Doc. Judr., Ph.D., Dr.H.C. | středa 3.7.2013 19:35 | karma článku: 24,00 | přečteno: 1730x
  • Další články autora

Miroslav Němec, Doc. Judr., Ph.D., Dr.H.C.

Český a slovenský lid dnes baví pouze TV ŠLÁGR!

Když se v poslední době podíváme na skladbu pořadů vysílaných všemi, u nás dostupnými televizemi, je třeba zcela jednoznačně konstatovat, že pokud jde o zábavu, neumí ji dělat nikdo, vyjma nové televizní stanice TV ŠLÁGR.

3.5.2015 v 3:02 | Karma: 29,21 | Přečteno: 3499x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Němec, Doc. Judr., Ph.D., Dr.H.C.

Kdo může za to, že takřka denně stojí celá Praha?

Může za to ministerstvo dopravy, dopravní policie, městská policie, magistrát nebo politici v Parlamentu?

16.4.2015 v 2:10 | Karma: 19,31 | Přečteno: 927x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Němec, Doc. Judr., Ph.D., Dr.H.C.

Proč se vytrácí z práce státních orgánů rozum a cit pro člověka?

Jako policista, který odsloužil v řadách policie plných 40 let, jsem samozřejmě občanem slušným, spořádaným a ukázněným, a jsem připraven stát, jeho zřízení a orgány vždy bránit před různými útoky.

28.1.2015 v 0:29 | Karma: 27,75 | Přečteno: 1717x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Němec, Doc. Judr., Ph.D., Dr.H.C.

Pane Hradílku – neprovokujte – a to ani policii!

Včera, v sobotu 24. ledna 2015, se v 19,00 hodin objevila na serveru „Aktuálně.cz“, jako hlavní zpráva dne „reportáž“ jakého-si Ludvíka Hradílka.

25.1.2015 v 0:28 | Karma: 29,52 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Němec, Doc. Judr., Ph.D., Dr.H.C.

Kdo a proč se honí za senzacemi?

V poslední době se poměrně často dočítáme různé přihlouplé smyšlenky a novinářské „kachny“, i na jinak seriózních serverech, a naskýtá se otázka – kdo tak činí a proč?

31.12.2014 v 1:42 | Karma: 14,09 | Přečteno: 566x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Nepotřebujeme, aby nám z centra diktovali, jak se máme chovat, říká Okamura

23. května 2024  10:05,  aktualizováno  15:46

Vrcholem volební kampaně opozičního hnutí SPD před eurovolbami bude mítink na Václavském náměstí,...

Von der Leyenová a ti druzí. V Bruselu debatují adepti na šéfa Evropské komise

23. května 2024  14:14,  aktualizováno  15:36

V Bruselu ve tři hodin odpoledne začala velká debata kandidátů na předsedu Evropské komise. O...

Rusové postoupili u Časiv Jaru, ve Vovčansku zabředli do pouličních bojů

23. května 2024  15:35

Sledujeme online Ruské jednotky postoupily u města Časiv Jar v Donbasu na východě Ukrajiny, konkrétně v obci...

Základní zákon slaví 75 let. Zázrak po barbarství nacismu, řekl Steinmeier

23. května 2024  15:30

Německá ústava patří k tomu nejlepšímu, co v zemi vzniklo. V projevu to na oslavách 75. výročí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1166x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik