Střípky o koronaviru z taxíku

Šmrncovní paní kolem padesátky v kostýmku vzadu chvíli mlčí a pak se zeptá. A vy se nebojíte koronaviru? Vozíte přece tolik lidí? Odpovídám s úsměvem. Nám mladým přece nic nehrozí Začne se smát. Vy lišáku, vy víte jak na to!

Ano, koronaviru se teď nelze vyhnout. Téměř každý hovor se k němu stočí. Best of z minulého týdne.

Vyhulenec, kerého občas vozím ze Žižkova do Vršovic míní, že marihuana je panacea, všelék, když bude dost hulit, nedostane ani rakovinu a když jí dostane, přehulí ji. Koronaviru ať se bojí alkáči.

Rozšafnej padesátník z Nuslí.
Ty vole, prej na to funguje alkohol, tak chlastám. Já teda chlastal už předtím, ale teď chlastám víc, preventivně, chápeš.

Doktorský pár jedoucí do divadla se začne přít. Pan doktor je zastáncem stoického přístupu. Víc lidí umře na přechozený slepák. Paní doktorka nakoupila raději více mýdla a myje si častěji ruce. Pan doktor sedí vedle mne a máchne rukou.
Přehání to, jako všechny ženský.
Zezadu se ozve.
Radime! Mírni se laskavě.
Ke cti pana doktora přiznat, že se omluvil, byl prý unavený z práce a do divadla se fakt těší.

Majitelka firmy na ručně šité šaty z centra do Podolí míní, že nejvíc rozšířený je to v Itálii protože jsou Italové čuňata.
Jako vážně, to sedíte v nejdražším podniku v Římě, kolem samý Coco Chanel, Prada a Dior a pak ta vyvoněná ženská vyleze z hajzlu a NEUMYJE si ruce! Katastrofa! Vážně se tomu nedivím. Je to velmi hezká ženská kolem čyřicet, tak přikyvuju. Mýt si ruce, to je základ. Platí cash, takže si hned poté utřu ruce do hygienického ubrousku. Byla přece v Itálii.

Pohádkově vypadající babička, co vezu z nemocnice na Bulovce. Říkám, že tady leží taky ti nakažení. Odpovídá, že umřít musíme všichni. Víc ji trápí vnuk, co jí chodí domů plakat, že mu je žena nevěrná. Místo, aby ji kopl do zadku, nosí jí kytky. Jestli si to v hlavě nesrovná, tak vážně neví.

Slepec, třicátník, kterého občas vozím z putyky na Žižkově do Vršovic a vždy spřádá konspirace. Všechno je to prý jen odvádění pozornosti. Mocný lidi nahoře se rozhodli, že potřebujeme trochu strachu. Mezitím se schválí zas pár nařízení EU a za chvíli nebudeme moci ani svobodně kváknout a zakážou nám pivo. Je prý v obraze, nemůže sice číst, ale poslouchá podcasty a když máš představivost, domyslíš si. Pravda je schovaná někde mezi tím, co je řečený. Oni potřebujou, abychom se báli. Hele, dovedeš mě ke vchodu? Tak dík a nenech sebou manipulovat. Strach je nejhorší nepřítel lidí.

Nemocnice na Vinohradech. Chlap kolem padesát.
Usedne na sedadlo vedle mě a řekne.
Právě mi vzali jednu kouli, bolí to jako svině, jeď vopatrně… prosím.

O koronaviru ani necek.
Protože jsou horší věci.
...

Autor: Jiří Němčík | čtvrtek 5.3.2020 23:16 | karma článku: 33,56 | přečteno: 1251x
  • Další články autora

Jiří Němčík

Mám Covid

10.10.2020 v 2:38 | Karma: 38,47

Jiří Němčík

Když odkvetou pampelišky

23.5.2020 v 4:51 | Karma: 11,97

Jiří Němčík

Láska nepočká

25.4.2020 v 1:05 | Karma: 15,69

Jiří Němčík

O rybách a lidech

12.4.2020 v 2:43 | Karma: 15,46