Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Béda47

8. 1. 2011 17:36
Zase zvláštní mlžení

Nevěřím, že lidí, kteří navrhovali původní parametry odkupu el.energie ze solárních zařízení byli pitomci. Vše bylo promyšleno a zdůvodněno. Jen jediný parametr byl podceněn a to bylo snížení ceny samotných panelů.Ale to vůbec nemá vliv na další paramentry, kterí se nezměnili.Proč se neříká pravda je sice velmi podezřelé, ale současný stav je krádež se státním požehnáním neuvěřitelných rozměrů. Mám jediné rozumné vysvětlení. v nejbližší době bude zavedeno EURO s kurzem pod 20 Kč . Veškeré další kroky vlády i tlak ze strany EU tomu nasvědčují.

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

8. 1. 2011 21:53
Re: Zase zvláštní mlžení

Jeden z hlavních problémů byl v poslanecké iniciativě při projednávání tehdejšího zákona o OZE. Na základě poslaneckého návrhu bylo tehdy schváleno ustanovení, že ERÚ může snižovat výkupní cenu solární elektřiny max. o 5%. Takže při prudkém poklesu ceny solárních panelů po rozjezdu výrobních kapacit (především v Číně) měl stát svázané ruce. A samozřejmě se k tomuto přidala řada dalších faktorů.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.zase.smeje@seznam

7. 1. 2011 18:20
Tam nejde o účinnost článků.

Jako ve Španělsku budou na jedné straně brát energii ze sítě za normální cenu a na vedlejším pozemku pouštět zpět za solární. A pokud to nepřeženou jako ve zmíněném Španělsku, kde solární elektrárny "pracovaly" i v noci, nikdo jim nic nedokáže. To teprve uvidíte, jaká je účinnost těchto článků, když je pod mrakem.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 1. 2011 15:57
tak když tygr,

tak co kdyby zapracovali naši politici a vymohli v rámci EU povinnost tu naší předraženou solární energii vykupovat i v okolních státech??

Juj, to by byla reforma za kterou by se vláda stydět nemusela...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).