Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

vdanicek

9. 7. 2008 16:13
Pro route78 vodni slunecni vetrna energie

Vazeni panove ja hlasuji vsemi deseti prsty za:

1 solarni energii - primou - tu neprimou vyuzivame spalovanim biologickych paliv (nafta, plyn, uhli atd. uz davno - alespon nekoli set tisic let.)

2 vetrnou enegii 3 Vodni enrgii

Jen bych poprosil pany zelene aby mi rekli jak to udelat kdyz na rozdil napriklad od Izraele ktery to vyuziva nesviti temer slunce v CR a napriklad od USA ktery to vyuziva neni v cechach vitr, a kde postavit dalsi vodni elektrarny - doufam ze ne na mistech, kde jste to zkazali :-)

0 0
možnosti
JM

J i ř í

9. 7. 2008 10:10
Souhlas

Souhlasím s Vámi, ale abych se trochu zastal Bursíka, který mi připadá jako jeden z mála inteligentních zelených: sedět ve vládě a mít přitom za zády takové puberťáky, extrémisty a tupce, jako Stropnický, Kuchtová, Zubovovová a spol., to asi opravdu dokáže málokdo.

0 0
možnosti
RW

RoninW

9. 7. 2008 9:32
Je smůla, že existuje termín

Je smůla, že existuje termín jaderný odpad, vyhořeleé palivo atd. Ve skutečnosti je to pořád palivo, dokonce obohacené o nové látky. Když jsem to nedávno komusi vysvětloval, musel jsem použít příměr. Uran je jako čerstvé mlíko, musí se taky z krávy vydojit  a (výroba paliva) a my jsme tak rozežraní, že v nynějších reaktorech jen prakticky z vrchu seškrábujem pouze smetanu a o zbytku prohlásíme že je to odpad, přitom to není pravda, jenom musíme na zpracování toho obyčejnýho mlíka musíme postavit jinou továrnu.

0 0
možnosti
JR

regazzi

8. 7. 2008 7:54
Až jednou.....

Až jednou i ti zelení pochopí, že jaderná energetika je nejekologičtější zdroj energie, hned bude na světě líp.

0 0
možnosti
LR

route78

8. 7. 2008 8:44
Re: Až jednou.....

Až jednou přivezou jaderný odpad a zakopou ti ho na zahradě pak pochopíš zelené, větrník nebo solární kolektor bude jistě lepší verze a zezelenáš :)

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

7. 7. 2008 12:02
NA téma ekoterorismus asi brzo napíšu článek

Bohužel je to tak... a rozdíl mezi praktikami nejsou zase tak velké. Zatímco teroristické organizace posílají své lidi s výbušninami do davů, členové ekologických sdružení zatloukají hřebíky do stromů v zónách řezu. Jeden můj známý by vám vyprávěl co "by on dělal s takovými". Ono totiž byl svědkem toho co udělá výkonná řetězová pila když narazí na kus oceli. Ne, nekousne se, nezláme si zuby... odrazí se zpět v protisměru odkud přišla. Jeho kolega tak kvůli tomu přišel o ruku. Co by jste pak řekli takovému ekoteroristovi vy? No.. a teď pokračujme... obsazování různých zařízení a míst, hladovky... vydírání a vyhrožování ohrožením lidských životů. Není to něčemu podobné?

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

7. 7. 2008 17:50
Re: NA téma ekoterorismus asi brzo napíšu článek

Až se zelení nedostanou do parlamentu, bude po problémech. Nicméně nechce se mi věřit, že by někdo, kdo  říká, že má rád přírodu, zatloukal hřebíky do zdravých stromů.

0 0
možnosti
J

jirkan01

3. 7. 2008 11:14
Mě je to jedno

Chci svítit, když pořebuju, a je mi jedno, kdo tu energii vyrobí a jak. Jenom mi přijde hloupý stěhovat vesnice kvůli dolování nekvalitního uhlí a zakazovat jaderné elektrárny protože "možná" "jednou"  za "tisíce" let nás bude trápit jaderný odpad. Zelení by se měli starat o aktuální problémy, protože za pár let může být technologie naprosto jinde. Už zasmradili vzduch biopalivy, v rozvojových zemích není co jíst, ale hloupá idea žije dál.

0 0
možnosti
BP

baron Prášil

3. 7. 2008 11:21
Re: Mě je to jedno

Víš co je zelená idelogie, ta se neohlíží na člověka, ta má své ideály. Když se pravda nehodí tak se stává lží, viz. příspěvek sluneční aktivity na změnu klimatu.Proti slunci se však spatně protestuje a nikdo by asi nezaplatil peníze na takové akce . :-/  

0 0
možnosti
RP

radim36

3. 7. 2008 10:32
vědec v čele komise.

Bursíka to určitě stálo velké přemáhání muset jako předsedu komise akceptovat vědce a ne nějakého nazelenalého ideologa. Je jasné, že Pačes je záruka, že výsledky komise budou skutečně vědecké a tudíž se zeleným rozhodně líbit nebudou. Proto se Bursík snaží aspoň mírně v rámci možností kritizovat.

0 0
možnosti
BP

baron Prášil

3. 7. 2008 11:15
Re: vědec v čele komise.

Divím se, že Bursík na takovou komisi vůbec kývnul. Muselo mu být jasné, že pan Pačes není nazelaný hej nebo počkej, ale seriozní vědec. Možná zrovna nedával pozor. :-/

0 0
možnosti
V

venouš

3. 7. 2008 9:59
"odborník"

Bursík, který podobně jako Klaus rozumí všemu, umravňuje předsedu Akademie věd! Nejvyšší čas, aby se stal premiérem - to pak bude baladaRv

0 0
možnosti
AM

a_m

3. 7. 2008 9:22
ekoterorizmus.

čím více potřeby kontroly, řízení a omezovaní, tím bude vyšší potřeba zelených ve společnosti a tím bude více korýtek pro tuto partaj: Jejich názorová roztříštěnost ,od názorů eko matek a učitelek, přes  touhu politického vyniknutí, po militantní názorouvou průraznosz sotva plnoletých.Velmi nebezpečná a třaskavá směs.

0 0
možnosti
A

antizelenka

2. 7. 2008 20:40
pro zelené, je jediná dobrá a objektivní komise

ta která přijme zcela jejich názory a navrhne vyhladit lidi( ponechat zelené kvůli studiu), tím dojde k zastavení znečišťování a minimální spotřebě energií;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).