Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mervart.blog.idnes.cz

16. 9. 2010 7:04
Pohled z druhé starny

Jen pro pobavení přikládám odkaz na blog p. Beránka.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-beranek.php?itemid=10714

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

16. 9. 2010 17:41
Re: Pohled z druhé starny

Teď jsem to dočetl. Beránkovy texty znám již z dob ETE1,2:-). Zjevně netuší proč a jakým způsobem je regulována elektrizační soustava. Doporučuji ale pročíst diskuzi k jeho článku. Někteří z čtenářů to nevydrželi, dali si tu práci a čas a vyvracejí jednotlivé argumenty jeden po druhém.

0 0
možnosti
P

poznamka

10. 9. 2010 16:11
To se dalo čekat

Jasná věc, ale jen aby ti naši ZELENÍ a podplacení nezaplatili a nebyli vyslyšeni, čímž bychom místo dodávek k sousedům, žebrali o elektřinu u nich my.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

7. 9. 2010 16:45
Vždy mě fascinuje

termín "Ochrana klimatu". Chránit něco, co se cyklicky mění miliony let je daleko víc, než poroučet větru a dešti. Doporučoval bych prodat draze patent na výrobu biomasy pomocí řas z vody probublávané oxidem uhličitým (dělají na tom v Jihočeské univerzitě) a pak jim ten plyn draze dodávat. 

Jenom nějak těžko chápu, jak se dopracovali k dani z palivových článků. Jaderné elektrárny přece zvyšují pozadí prakticky neměřitelně, uhelné celkem dost a fotovoltaika odstraněním vegetačního krytu také dává mnohem víc, než jaderky.

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

7. 9. 2010 16:57
Re: Vždy mě fascinuje

Ohledně zmiňované výroby řas: zrovna včera byl v TV (Nova?) zajímavý příspěvěk. Celkem mě to zaujalo. Ukazovali nějakou testovací linku. Pokud by bylo možné v budoucnu "jednoduše" vyrábět řasy v množství alespoň desítek tun, tak to je samozřejmě potenciální energetický zdroj. Nemáte k tomuto nějaký link?

No a ohledně těch daní: i v Čechách máme příklad jak kreativně zdanit obyvatelstvo. V Německu zase kreativně zdanili energetické firmy přes jaderné palivo:-) a "dobrovolné" příspěvky. Takže, jak říkal Mr. Špidla: zdroje jsou:-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 9. 2010 16:14
jako jeden z mála normálních států v otázce jádra

může ČR časem dovážet do Němec "špinavou energii" z jádra, až si němečtí soudruzi ty své sruinují......dotovat bychom je mohli pro změnu z daní za solární panely, které by nebylo na škodu spáchat tak 80-90%, pěkně jako u cigaret. ;-D

Za mě: "Ať žije jádro, stop ekoterorismu":-P

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

7. 9. 2010 18:47
Re: jako jeden z mála normálních států v otázce jádra

nejlip tam vyvazet rovnou tu eko. grunejungen budou spokojeni, my budeme spokojeni.

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

7. 9. 2010 16:05
diky

Nazor kvalifikovanho cloveka si vzdy rad prectu. Bohuzel, se opet nejspis jedna o hazeni hrachu na stenu.

Nekteri lide si mysli ze svet bude vesele a krasne misto, protoze tak by to melo byt spravne, ale nevidi dal nez na spicku sveho nosu a nedomysleji sve ciny.

Karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).