Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

K-D

21. 2. 2009 20:34
Jen ať se ukáže

Kolik uvolňují jednotlivé státy CO2 je známo. Téměř čtvrtinu má na svědomí Čína. Po ní následují USA. Při přepočítání na 1 obyvatele (vyjádřeno v tunách ropy) – Američan 7,9, Němec 4,2, Čech 3,8, Číňan 1,3.

Stát, který se začne dobrovolně omezovat, bude převálcován konkurencí.

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

21. 2. 2009 23:12
Re: Jen ať se ukáže

Souhlas. Pokud by (čistě teoreticky) USA zavedly 100% aukce na emisní povolenky CO2 a zbytek světa nikoliv, tak by to USA velmi výrazně hospodářsky poškodilo. Řekl bych až fatálně. Jsem velice zvědav, jestli třeba tyto návrhy se vůbec někdy objeví v legislativném procesu v USA. Natož, aby je Kongres a Senát schválili.

0 0
možnosti
I

IJNovak

21. 2. 2009 19:09
Velkohubé proklamace a stavba 200 jaderných bloků

Tak se věci mají, bavitel USA=nynější prezident, AREVA podepsala s Nortrop Grumman výstavbu nové továrny na reaktory, GE má novou generaci ESBWR a W také! Co povídá Obama o bio, když ADM je na konkurz, a jiné problémy s větrnou elektřinou=regulace, co jiného dělat? Jaderky a Ecell auta s dojezdem 300km, a hlavně kolejová elektrifikovaná MHD i meziměstská Tacoma a Portland mohou jít příkladem a osvětou!!!

0 0
možnosti
P

Pacific

21. 2. 2009 18:03
Americky sen

Plne s vami souhlasim, vize a realita budou skutecne odlisne. Nejtezsi ulohou bude zmena mysleni lidi, kteri jen neradi budou slevovat se svych naroku a tato kruta realita se jiste promitne do jinak smelych planu. Myslim si, ze drancovani prirodnich zdroju a to jak v Americe, tak i v Kanade bude nadale pokracovat. To co jsme videl v Alberte ci v New Brunswick je velke varovani. Tezba ropnych pisku ci tezba vzacnych kovu zpusobuje jiz dne nemale problemy co se tyka krajiny a zejmena znecisteni vod. Odstraneni techto zatezi bude trvat desetileti a bude velkou hrozbou do budoucna. Osobne si napriklad myslim, ze hybridni technologie neni krokem kupredu, ale preslapovani na miste. Mnohem persektivnejsi se mi jevi spojeni technologie na bazi vodiku spojena s vyrobou energie z jadra doplnena napriklad Fischer-Tropsch synthesis.

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

21. 2. 2009 18:26
Re: Americky sen

Uvidíme, jak dopadne první kolo rvačky o příspěvky z federálních podpůrných fondů:-). To nám ukaáže, které části prezentovaného programu budou v reálu rozvíjeny resp. studovány. Ale pravdou je, že o vodíku se v uvedeném materiálu vůbec nepíše. Taky mě to překvapilo, o důvodech můžeme jen spekulovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).