Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ccecil

10. 4. 2011 22:54
Pane kolego, KARMA jako ....

Navíc u těch starých bloků JE je ten průšvih, že vychladí-li se , pak ocel zkřehlá Si vznikajícím při jaderné reakci by opravdu to znovuzahřátí nemusela tak zcela vydržet a to by mohl být opravdový tanec na vejcích. Jinými slovy, přesně to, co jste napsal, že je to mediální potrava pro zblblé ekology a hloupou veřejnost. Díky za informace.

0 0
možnosti
LW

Delfínek

11. 4. 2011 7:18
Re: Pane kolego, KARMA jako ....

Vychlazeni a znovunajeti bloku se deje pri kazde odstavce na vymenu paliva. Nevidel bych to tedy tak cerne. Mechanicke vlastnosti reaktorove nadoby se sleduji v tzv. programu svedecnych vzorku, kdy jsou vzorky materialu vlozeny do reaktorove nadoby s naslednym vyhodnocovanim jejich mechanickych zmen.

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

10. 4. 2011 19:17
Nebyl jsem celé odpoledne na PC,

takže se diskutujícím omlouvám, že jsem po zveřejnění článku nereagoval na jejich dotazy. Velice děkuji delfínkovi, že osvětu čtenářstva za mě kvalifikovaně převzal:-)

0 0
možnosti
LW

Delfínek

10. 4. 2011 20:08
Re: Nebyl jsem celé odpoledne na PC,

Neni zac mi dekovat, to ja dekuji za dalsi z Vasich vybornych clanku na blogu R^

0 0
možnosti
MD

midou

10. 4. 2011 17:44
pěknej

článek, je vidět že věci rozumíte:-)

0 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

10. 4. 2011 12:58
Chystající se energetický megaprůser.

Už delší dobu mám taklový pocit, že se z důvodů zastavení jádra v části evropy (Fukušima syndrom) , přebytku nepředvídatelného výkonu  v "ekologických" zdrojích a nedostatečně dimenzované rozvodné sítě k přenosu onoho výkonu  (viz Vámi zmíněné linky sever - jih Německa  atd ) chystá energetický megaprůser evropských rozměrů. A koukám že  stejnou obavu nemám jen já, a  vy jidokonce dokážete coby profesionál v oboru věrohodně podložit.     Děkuji za Vaše články 

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

10. 4. 2011 12:17
Jake dopady se daji ocekavat na Ceskou republiku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).