Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pavel.61.

30. 3. 2011 8:52
boj proti CO2 je ne jen nesmyslný ale i

zločinný. Pominuli, že lidstvo svět neotepluje svým CO2, ale i kdyby, tak prostředky, které se vynakládají na emisní povolenky by se mnohem lepe daly využít jinak. Toto plýtvání je vpodstatě zločin srovnatelný se zločiny komunismu. K čemu je zachránit 20tis lidí (tzv předběžná opatrnost),  když by se dalo zachránit 20milonů lidí levněji a jinak? A tedy obráceně se vlastně  skoro 20mil nechá zbytečně zemřít? Hezky o tom píše B. Lomborg v "Zchladte hlavy". Je to vrcholný zločin "ekologických" hnutí a zelených stran, které se odtrhly od vědy a lidské zkušenosti

0 0
možnosti
J

jack095

14. 3. 2011 13:04
Ekologie je jen velký podvod.

Různé církve věří, že na lidstvo přijde armagendon - konec světa. Ale stát kvůli tomu žádné opatření nedělá.

 Stějně tak by eklogická víra měla být oddělana od světských záležitostí. Ať si ekologové jezí na kolech, svítí loužema, topí polínky, nepoužívají elektřinu, ale ať do toho nenutí nás. Existenci globálního oteplování ani boha nikdo dosud neprokázal, tak ať po nás nikdo nechce, abychom těm lumpům co si z ekologického náboženství udělali nehorázný kšeft, cpali naše peníze.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

31. 3. 2011 13:02
Re: Ekologie je jen velký podvod.

nemyslím si, to se zní stalo (nemluvíme o vědeckém oboru ekologie ale o náboženskopolitickém jevu) až když se odtrhla od vědy a lidské zkušenosti. Až když po pádu Fe opony zapleveloli levicový radikálové z "Mírových hnutí" zelené strany a sekty. Vyrostl "ekoprůmysl" a objevili výpalné. Získali moc a ideologii. Je třeba se jim bránit a zabranovat škodám na ŽP a na životech lidí ve 3. světě. A těch obětí jsou už miliony. Je to stejně nebezpečné jako komunismus a ještě to neřeklo poslední slovo.

0 0
možnosti
MS

Michal007

12. 3. 2011 23:41
Japonsko

Pokud budete psát o havárii v JE po zemětřesení, bylo by zajímavé zjistit, jakým způsobem s tak intenzivní otřesy počítal projekt (projektová/nadprojektová havárie). U nás máme zkušenost se zaplavením pražského metra; to ale není JE.

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

13. 3. 2011 0:46
Re: Japonsko

Mám připravený článek. Chci ale počkat na nejnovější informace ohledně dochlazování, Fukušima Daiichi 1, které budou (snad) k dispozici zítra. Japonské design bases samozřejmě neznám, ale tipnul bych si "od pasu", že hodnoty vertikálního a horizontálního zrychlení byly hodně přes projektové limity i pro japonské JE, které seismické jevy zohledňují opravdu velmi důkladně..  

0 0
možnosti
DH

D.i.a.n

20. 2. 2011 22:45
EU je jako misionář

Ať se nám to líbí nebo ne, tak poslední roky ukazují pár faktů:(1) všechny zdroje energie produkují odpad (CO2, jaderný, chemický z fotovoltaiky ...) a je vždycky lepší když je ho míň a je jeho problém řešitelný (třeba jaderný), než když ho jen tak pustíme matičce Zemi ať si sama poradí (např. CO2) (2) globálně se něco děje a asi na to máme svým chováním vliv (3) státy jako Čína, Indie a Brazílie budou růst a spotřebovávat víc zdrojů (4) pokud chceme na Zemi žít, budeme se muset přizpůsobit (5) Evropa je nejzelenější rozvinutý kontinent.

Takže asi takhle, pokud USA zezelená jako EU, Čína se bude vyvíjet s čistými technologiemi, tak bude vše fajn a my toho ani nebudeme muset moc měnit. Bohužel USA nedělá nic, Čína jen roste a na živ.prostředí nehledí a EU se snaží být mesiášem a ukazovat co by měl svět dělat. A to přitom EU může jen za 15% světových emisí. Uznávám že snaha EU je chválihodná, ale pokud na to zbytek světa "dlabe", tak to my už moc nezachráníme. Bohužel.

0 0
možnosti
A

Amoniak

20. 2. 2011 23:18
Re: EU je jako misionář

My nic nezachráníme *) zato sobě situaci řádně zkomplikujeme. A kdyby náhodou opravdu začaly stoupat hladiny oceánů tak jako jediní nebudeme mít kde a za co získat materiál na stavbu hrází.

*) pokud vůbec nějaké omezování CO2  k něčemu je

0 0
možnosti
JS

Jenda41

20. 2. 2011 16:21
Přesně tak!

Už před lety tohle říkalo mnoho vědců a techniků, jenže německá levice si vykřičela, že jaderné elektrárny je třeba zrušit, případně předělat na fosilní paliva. Dneska ti samí lidé volají po snížení emisí, které vlastně sami zavinili. Kocourkov není jen v Čechách! Napsal jste to moc hezky, karma.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

20. 2. 2011 15:42
je mi líto úředníků EU

Tak moc se budou snažit o snižování emisí (životodárných) oxidů uhlíku, potom pufne (nedá se ani říct bouchne) nějaká bezvýznamná sopka a nadělá řádově mnohem víc emisí, než uděláme my i bez snižování...

Není to nespravedlivé?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).