Rok 2009- aneb život s průvodcem!

Silvestrovské veselí skončilo, a máme tu nový rok 2009.  Prý krizový!

     Někteří ještě vyspávají kocovinu z loňského roku, a ten letošní je jím zatím ukradený. Hůř jsou na tom ti, kteří se probudili do nového roku s čistou hlavou. Je ten bolehlav je teprve čeká! Ne nadarmo se říká, že po posvícení přichází sra( nda) !  Mám takový neblahý  pocit, že posvícení tady právě skončilo.

    Docela závidím věřícím,  kdy jako průvodce životem, jim stačí jejich " Desatero", a jejich víra.

    My bezvěrci jsme na tom hůře!  My jsme zavaleni "Desatery", ze všech stran! Je zajímavé, že první tři řádky "Desatera", jsou skoro všude stejné.

1. Před námi nikam neutečeš!

2. Všichni chtějí peníze, proto ani my nejsme vyjímkou.

3. Plať s úsměvem, a zadrž slzy své i ústa svá!

   Ale, že nejsme nějaké bezcitné bestie, pošleme ti "průvodce"!  Jako první před novým rokem se ozval ČEZ.  Jejich péče je až dojemná.  Aby člověk neviděl situaci hned černě, rozesílají optimistického "oranžového průvodce", pro uvědomělejší, ještě se "zeleným dodatkem", to kdyby se jim zdály ceny nízké.  Ostatně nebudou ve svém úsilí asi osamoceni.  Po nich přijdou plynárny, pošta, vodárny, české dráhy, banky, pojišťovny, a všichni podle článku 1.  Tyto monopoly používají pro styk s veřejností zvláštní matematiku, založenou na co největší nesrozumitelnosti. Pro nás je, 1+1=2, pro ně je to matematiký model hodný jaderné fyziky, jehož výsledek jsou 2.

   Ale jejich příkladná ohleduplnost jim velí, vydat průvodce s "desaterem", kterak proplout s co nejmenší úhonou, jejich nástrahami.  Protože, jen oni sami dobře vědí, kam vás nasměrovat, aby se splnil bod 2 a 3.   Ani tisk nezůstává s osvětou nijak pozadu, a tak skoro denně se setkáváme s "desatery" všeho druhu. Tím se nechci tisku nikterak dotknout, neboť předpokládám, že alespoň oni to myslí upřímně!

    Dostali jsme se do situace plné nesrozumitelných zákonů a nařízení, ve kterých se člověk začíná ztrácet. Bez průvodce to pro nás začíná být, jak bez dobrého lodivoda. Připadá mi to, čím dál, tím víc, jako proplouvání skalisky " Hornova mysu", kde každá nástraha je schopna vás poslat ke dnu!

   Nechci být pesimista, jsme teprve na začátku nového roku 2009, a přeji nám všem, abychom propluli s co nejmenšími ztrátami, nástrahami a úskalími, které nám tento rok asi postaví do cesty!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Nejedlo | čtvrtek 1.1.2009 9:56 | karma článku: 6,33 | přečteno: 312x
  • Další články autora

Václav Nejedlo

Hledáme poklad národa.

2.12.2011 v 12:56 | Karma: 16,30

Václav Nejedlo

Hlava mi to nebere.

22.8.2011 v 22:26 | Karma: 23,76

Václav Nejedlo

Globální oteplování.

12.8.2011 v 22:07 | Karma: 11,93

Václav Nejedlo

Chleba.

16.7.2011 v 13:49 | Karma: 15,88