Dojná kráva VZP

 Horák, Šnajdr,mazánek, kolibřík.Co mají tyto jména společného? No přeci dojnou krávu VZP.

V poslední době mně zaujali, mimo jiné, dvě zprávy v médiích. První byla, že správní rada VZP schválila řediteli VZP p.Horákovi odměnu ve výši 795 000 Kč.

Po udělení odměny se rozvířily v médiích debaty o oprávněnosti této odměny. A byly slyšet zajímavé názory. Přes to, že se vědělo o mafiánském dosazení pana Horáka na post ředitele VZP, kdy na jeho dosazení se domlouval mazánek Janoušek s kolibříkem Bémem a Šnajdrem a o dvoumiliardovém tunelu zvaném IZIP, někteří členové nebo členky správní rady argumentovali tím, že odměna se uděluje s přihlédnutím k více kritériím. Pan ředitel prý některé splnil a proto dostal odměnu jen v poloviční výši.

Já osobně jsem přesvědčen, že podle jediného možného kriteria, kterým je řádné vedení VZP má pan ředitel nárok na odměnu v plné možné výši. V jeho případě to obnáší asi 12 let nepodmíněně a náhradu způsobené škody.

Za stavbu nadhodnocených paláců firmami vzešlých ze zmanipulovaných výběrových řízení. Za tunel zvaný IZIP a další šmejdy, na které přichází nyní ministerská komise zodpovídá v plné míře nejen p. Horák, ale i ta správní rada, která ho za to, že dřel jako kůň odměňovala.

I pro ně by nějaká odměna v podobě několikaletých nepodmíněných trestů za spoluúčast a podílnictví na trestných činech bylo na místě.

Druhá zpráva je právě ta, která hovoří o tom, že ministerská komise podává trestní oznámení na VZP, což je evidentně blbost.VZP, jako instituci to může být jedno. Tu nikdo do kriminálu nezavře. Trestní oznámení musí směřovat na členy orgánů, kteří tuto instituci vedou a řídí. Musí směřovat na ty, kteří si z VZP udělali dojnou krávu. A 450 milionů o kterých tato zpráva hovoří jsou nejspíš jen drobky, co se nepodařilo uklidit. Ale i to je dost na to, aby pár lidí šlo za katr.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Nedbalý | pondělí 3.9.2012 15:50 | karma článku: 31,40 | přečteno: 1521x
  • Další články autora

Vítězslav Nedbalý

Kalousku jsi velký lhář

31.10.2013 v 14:22 | Karma: 32,47

Vítězslav Nedbalý

Rozpusťte sněmovnu !!!

16.7.2013 v 13:53 | Karma: 29,32