Salámová metoda zpřísňování kritérií pro rozvolnění

Poslední kritérium zřejmě bude, aby v ČR uplynul jeden týden bez toho, aniž by někdo umřel. To se nikdy nestane, stejně jako návrat do normálního života.

Původní kritérium výrazného rozvolnění byl PES pod 60. Splněno dávno.

Pak změna - 3000 v nemocnici na první rozvolnění, mj. návrat dětí do škol (všech) a otevření obchodů (všech, které v některých zemích višegrádu téměř ani nezavřeli). To je splněno už tento týden.

Další kritérium bylo 290 incidence (na 100 tisíc obyvatel) za 14 dní. To sice splněno není, ale bude pravděpodobně počátkem příštího týdne, čili by se mohlo rozvolňovat od 3.5.

To se taky nehodilo do krámu, tak bylo nahrazeno nejpřísnějším kritériem 100 incidence za 7 dní. To splněno bude nejdřív koncem příštího týdne. Otázka je, jestli do té doby nevymyslí nové, ještě přísnější hodnoty.
Začalo to jako ochrana starých, nemocných a obezních, pak bylo potřeba ulevit nemocnicim a teď už to je jenom buzerace stbáků a komunistú.

Epidemie nebrzdí díky nějakým vládním opatřením, ale díky přirozené imunizaci populace a také očkování. Došlo k tomu, co rozumní lidé předvídali od začátku - promoření a adaptace našich imunitních systémů na nový virus je nevyhnutelné. Fungovalo to tak stovky tisíc let. Představa, že najednou to bude jinak, a my se uzavřeme do jakéhosi sterilního prostředí a virus marginalizujeme, je lunatismus. Parta lidí kolem vlády žije naprosto odtržená od reality v nějakém pitomém sci-fi filmu a popírá přírodní zákony. Bohužel, značná část populace jim tyto fantasmagorie žere i s navijákem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Nebřenský | pátek 30.4.2021 21:47 | karma článku: 31,05 | přečteno: 674x